Lempo-Volley valtasi lentopallon 1-sarjan

Kuva: Lempo-Volley

Lempo-Volley voitti lentopallon miesten 1-sarjan mestaruuden kaudella 2022–23.

Lempo kaatoi Suomen toiseksi korkeimman lentopallotason loppuottelusarjassa Oulun Kiskon. Oulun-ottelu päättyi Lempon 3-1-voittoon, ja kotikentällään Lempo oli parempi suoraan 3-0.

Lauantaina Lempo-Volley pääsi juhlimaan sarjan voittoa 488-päisen kotiyleisön edessä Hakkarin liikuntahallissa.

Ratkaisuottelun päätyttyä Kiskolle jaettiin hopeamitalit ja Lempolle kultaiset. Voittopokaalia nostivat ylös ensimmäisenä yhdessä Lempo-kapteeni Jyri Niemi ja manageri Juha Raunio.

– Lupaus lunastettiin, tämä oli kaikkien aikojen paras Lempo-joukkue, joka luvattiin koota. Tämä oli suvereeni kausi, yksi tappio. Joukkueen vahvuus on henkinen kovuus ja hyvä henki sekä laajat hartiat, Lempon manageri Juha Raunio kertoi joukkueesta.

– Hatunnosto Kiskolle, ei todella tullut luovuttaneena Hakkariin ja laittoivat todella ahtaalle. Ehkä se avauserä oli meidän kausi pienoiskoossa. Kun on vähän vaikeampaa, niin kasataan itsemme ja noustaan taas uudelle tasolle. Hieno joukkue! Tästä ryhmästä kertoo parhaiten tämän viikon kuusikkotreenit. Erät kuusikon ja ”varjon” kesken olivat 3–3 ja 4–2. Se kertoo, miten kova materiaali meillä on, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

Ottelupallon päätti keskitorjuja Sten Kruuda. Kruuda on ollut koko yhdeksän vuoden taipaleen Lempon ja LeKin (Lempo syntyi Lempäälän Kisan ja Lempäälän Jyryn lentopallotoimintojen fuusiona vuonna 2019) sopimuspelaaja, joten mestaruuspallon päättäjä oli juuri oikea mies.

– Ottelupallossa tuntui, että nyt on meidän hetki. Tätä on odotettu. Annoin siihen lyöntiin kaiken, mitä kropasta lähti. Sanoin Artulle (passari Lehtimäki), että anna se passi tähän, Lempon Sten Kruuda muisteli ottelupalloa.

Ykkössarjan voitto on Lempon historian ensimmäinen. LeKi nousi 1-sarjaan kaudelle 2014–15, ja finaalipaikka oli kaikkiaan organisaatiolle kolmas. Lempolle seurana kausi oli neljäs 1-sarjassa.

Sarjan voiton ansiosta Lempo etenee liigakarsintoihin, joissa vastassa on Mestaruusliigan viimeiseksi jäänyt Kyyjärven KyKy-Betset. Liigakarsinnat pelataan paras viidestä -järjestelmällä, eli kolmella voitolla saa oikeuden hakea ensi kaudeksi liigapaikkaa. Ottelusarja alkaa keskiviikkona 5. huhtikuuta Kyyjärvellä.

Lempon joukkue: Anssi Vesanen, Niko Montonen, Tomi Rumpunen, Kalle Nieminen, Sten Kruuda, Jyri Niemi, Tommi Nieminen, Veeti Kosonen, Kasimir Vuorinen, Simo Puttonen, Tuomas Sillanpää, Tatu Härkönen, Ville Tuki, Arttu Lehtimäki, Veeti Ahlfors, Jani Liski, Eemi Pöllänen, Arttu Hokkanen, Tuomas Alatalo, Marko Laakso, Kari Nieminen, Juha Raunio, Antti Raunio, Reijo Jakovuori, Jarno Nyström, Arto Stenman, Jorma Lötjönen ja Jukka Virtanen

Lähde: Lempo-Volleyn tiedote