Keskisipilä pysyy Tiikerien päävalmentajana

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Kokkolan Tiikerit ja päävalmentaja Mikko Keskisipilä ovat solmineet jatkosopimuksen.

Tiikerit tiedotti maanantaina, että Keskisipilän kanssa oli tehty sopimus, joka kattaa liigakauden 2023-2024. Keskisipilä on luotsannut Tiikereitä viiden kauden ajan.

– Mukava päästä jatkamaan työtä tutussa ympäristössä. Kulunut kausi sisälsi paljon hyviä hetkiä ja makeita voittoja, mutta kevät jätti sopivasti myös hampaankoloon, Keskisipilä kommentoi.

Mestaruusliigan runkosarjassa Tiikerit sijoittui seitsemänneksi ja eteni pudotuspeleihin. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kokkolalaisten kohtaloksi koitui Akaa-Volley, joka vei ottelusarjan voitoin 3-1.

Tiikerit nousi lentopalloliigaan vuonna 2011 ja kasvoi nopeasti sensaatioksi. Mestaruuskannu tuli Kokkolaan vuonna 2013, ja seuraavana vuonna Tiikerit kuittasi SM-hopeat. Toinen ja kolmas kulta tulivat 2015 ja 2016.

Menestysputkea seurasi joukko vaikeampia vuosia, niin urheilullisesti kuin taloudellisesti. Keväällä 2021 Tiikerit palasi mitalikantaan ja otti SM-pronssit. Keskisipilän mukaan jalometallit ovat taas tähtäimessä.

– Töitä lähdetään tekemään sillä ajatuksella, että ensi keväänä Kokkolassa pelataan taas mitalipelejä, sanoo Keskisipilä.

Keskisipilän alaisuudessa Tiikerit on opittu tuntemaan joukkueena, joka ei vilise nimimiehiä, mutta pelaa sinnikästä ja kurinalaista lentopalloa. Kauden huomattavimpia tiikeripelaajia olivat seuraikoni Antti Leppälä, vasenkätinen kanadalaishakkuri Daniel Thiessen ja lupaavasti kehittyvä passari Joska Försti.

Kokkolan Tiikerien puheenjohtaja Sami Hänninen kertoo, että seura on tyytyväinen päävalmentajansa pitkäjänteiseen työhön Tiikereiden valmennuksessa.

– Hänen johdollaan olemme viime kausina palanneet mitalikantaan ja haastaneet tosissaan kaikki Mestaruusliigassa pelaavat joukkueet. Päättyneellä kaudella kaikki joukkueet voitettiin kertaalleen ja joukkueessa astui myös esiin uusia vastuunkantajia pitkäjänteisen valmennustyön tuloksena, Hänninen näkee.

– Valmentajasopimus on lähtölaukaus tulevan kauden rakentamiseen. Varmasti sekä seuralla että valmennuksella on halu mennä jälleen napsun verran eteenpäin seuraavalla kaudella, lisää Hänninen.

Keväällä valmentajaliikehdintää on ollut jo paljon. Mielenkiintoista on tapahtunut niin Nurmon Jymyssä, Arctic Volleyssa, LP Kangasalassa, KyKy-Betsetissä kuin Karelian Hurmoksessa. Lue tästä lisää.