Luottopelaaja palasi loistavasti, Akaa-Volley kavensi välieräsarjan

Kuva: Akaa-Volley

Akaa-Volley ei suostu luopumaan haaveestaan edetä loppuotteluun lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Maanantaina Akaa voitti kotisalissaan Raision Loimun erin 3-2 ja kavensi välieräsarjan tilanteeseen 1-2. Ottelusarjan voittaminen vaatii kolme voittoa.

Sairastellut yleispelaaja Greg Petty palasi Akaan kokoonpanoon, mikä osoittautui ratkaisevaksi kotijoukkueelle. Pettyllä on selvästi vielä ongelmia, mutta mies taistelee vaikeuksienkin keskellä esimerkillisesti.

Petty nousi joukkueensa parhaaksi pisteidentekijäksi 29 merkinnällään ja ottelun tehokkaimmaksi lukemalla +21.

– Olo ei ole enää niin paha kuin pari päivää sitten. Kunhan saa vielä hengen kulkemaan kunnolla. Huomenna toivottavasti lepoa, ja ehkä se (oireilu) on keskiviikkona poissa, Petty sanoi ottelun jälkeen.

– Tiukkaa taistelua, ja tilanteet vaihtelivat. Vastustaja syötti todella hyvin, ja kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä lentopallo-ottelu. Tietyissä tilanteissa meille tuli hieman liikaa virheitä, näki Petty.

Ottelusarjan alussa Akaan terveystilanne oli niin heikko, että päävalmentaja Olli Kunnari nostettiin kokoonpanoon.

Akaa ei pystynyt maanantaina aivan vastaamaan Loimun vahvaan alkuun (29-27), mutta vei kaksi seuraavaa erää (25-22, 25-19). Loimu oli taas neljännessä väkevämpi (25-22), joten viides erä tarvittiin. ”Nitroerän” Akaa-Volley vei nimiinsä pistein 15-12.

Loimun tehopelaaja oli tutusti Joonas Jokela. Hakkuri teki Tomi Saarisen tarjoilusta 26 hyökkäyspistettä ja 32 pinnaa kaikkiaan.

Myös Loimu vahvistui, sillä libero Esko Vuorinen palasi sairauslomalta ruutuun.

– Tiukka ottelusarja on ollut, ja taas oli tiukkaa. Tarvitsemme vähän lisää huolellisuutta, koska viimeisessä erässä sählättiin palloja. Pienestä se on kiinni, Vuorinen paketoi.

Akaa ja Loimu kohtaavat Raisiossa keskiviikkona neljännessä ja mahdollisesti ratkaisevassa kamppailussa.

Toisessa välieräsarjassa kohtaavat VaLePa ja Savo Volley. Voitot ovat tasan 1-1.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo eteni loppuotteluun lyötyään välierissä LP Kangasalan.

Kuusamolaisten finaalivastustaja on joko Puijo Wolley tai Hämeenlinnan Lentopallokerho. Viides ja ratkaiseva ottelu käydään Kuopiossa torstaina.