Anna Mebus on LiigaPlokin uusi passari

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan LiigaPlokin uusi passari on Anna Mebus.

LiigaPloki kertoi, että alankomaalaisen Mebusin kanssa on tehty sopimus kaudesta 2023-24. Mebus, 23 vuotta ja 185 senttimetriä, on pelannut aiemmin Saksan, Kreikan, Sveitsin ja Alankomaiden sarjoissa.

– Päätin tulla LiigaPlokiin, koska olen kuullut hyvää joukkueesta ja paikallisesta lentopalloyhteisöstä. Tuon paljon energiaa, innostusta ja keskittymistä, Mebus sanoo LiigaPlokin verkkosivuilla.

– Toivon oppivani joka päivä lisää, ja toivottavasti voimme taistella mitaleista. Joukkueen kannattajat tapaavat erittäin iloisen ja avoimen ihmisen, sellaisen, joka on valmis taistelemaan ja antamaan yli sata prosenttia jokaisessa ottelussa ja harjoituksessa, uusi vahvistus lupailee.

Toisen passarin roolin Pihtiputaalla ottaa paikallinen kasvatti Noora Hakonen, 21. Muutaman vuoden joukkueen vahvuuteen kuulunut Hakonen sai viime kauden runkosarjassa vastuuta 45 erässä.

Kahden viime kauden aikana LiigaPlokin passarina on toiminut ukrainalainen Olena Napalkova.

Emilia Joensalo jatkaa LiigaPlokin liberona, ellei löydä sopivaa seuraa ulkomailta alkukesään mennessä. Kausien välisen ajan ensimmäinen vahvistushankinta oli yleispelaaja Emma Ellis.

Puijo Wolley: Yleispelaaja Emilia Kääntä jatkaa Kuopiossa. Lue tästä lisää.

Vantaa Ducks: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaavan korsolaisryhmän päävalmentajana jatkaa Juho Rajala. Ducks sijoittui runkosarjassa kymmenenneksi, mutta selvitti karsinnat kaatamalla KyKy-Betsetin (myös KyKy-Betset pyrkii jatkamaan liigassa).

– Ensi kaudella toivon laajempaa rinkiä. Nyt kaksi kaveria normaalista rosterista oli poissa melkein koko kauden, ja sen päälle tulivat normaalit flunssat ja muut pienet vaivat. Sitten jouduttiin maita ja mantuja pitkin hakemaan vahvistuksia, Rajala kertoo.

Ducksin pelaajistossa jatkavat ainakin Ville Kattelus, Iiro Seppälä ja Nico Mäki-Valtari.

Savo Volley: Timo Tolvanen pysyy SM-pronssijoukkueen päävalmentajana. Savo Volley -yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Antero Asikainen.

VaLePa: Päävalmentaja säilyy myös mestarijoukkueessa, sillä Janne Kangaskokko käskee Mestarien liigaan tähtäävää ryhmää myös kaudella 2023-24. Mikko Eskokin teki myönteisen päätöksen.