Lentopalloilija Emma Ellis siirtyy Suomeen

Sievänen lopettaa liigatasolla. Kuva: CEV.eu

Pihtiputaan LiigaPloki on lyönyt ensimmäiset tahdit ensi kauden lentopallojoukkueensa rakentamiselle.

LiigaPlokin pelaajahankinta on yhdysvaltalainen yleispelaaja Emma Ellis. Hän tulee tutusta suunnasta eli Pohjois-Amerikan yliopistoliigasta.

Ellis edusti neljän vuoden ajan Purduen yliopiston joukkuetta. Viimeisellä college-kaudellaan hän merkkautti 193 tappolyöntiä ja 37 torjuntapistettä.

– Tuon joukkueeseen intensiteettiä, paljon energiaa, hyvää fiilistä ja rakkautta lentopalloon. LiigaPloki-fanit tapaavat aina hymyilevän pelaajan, joka rakastaa oppimista, kasvamista ja hauskanpitoa, Ellis kertoo LiigaPlokin verkkosivuilla.

Ellisillä on ikää 22 vuotta ja pituutta 188 senttimetriä.

Nuorta osastoaan LiigaPloki täydentää Nelly Kinnusella. Kuortaneella kouluttautunut Kinnunen kuuluu Suomen alle 19-vuotiaden maajoukkueeseen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kaudella 2022-23 LiigaPloki siirtyi Kim Buchwaldin valmennukseen. LiigaPloki selviytyi pudotuspeleihin, mutta kausi ei aivan vastannut odotuksia. Suuri osa oli sillä, että avainpelaaja Anna Jefremenko missasi loppukauden loukkaantumisen vuoksi.

Buchwald jatkaa LiigaPlokin päävalmentajana ensi kaudella.

LP Kangasala: Suosittu libero Tiiamari Sievänen lopettaa aktiiviuransa. Kangasala pelaa parhaillaan pronssiottelusarjassa Puijo Wolleyta vastaan.

Sievänen avasi liigauransa HPK:ssa (nykyisin Hämeenlinnan Lentopallokerho) ja edusti lisäksi Volero Zürichiä Sveitsissä. Zürich-kaudellaan Sievänen oli voittamassa Sveitsin mestaruutta ja pääsi pelaamaan Mestarien liigassakin.

LP Viesti: Salolaisjoukkueen kausi loppui ennen välieriä, mutta hakkuri Saana Lindgren sai lisävastuuta. Hän lähti Volley Franches-Montagnesin avuksi Sveitsin liigakarsintoihin.

TUTO Volley: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaavan turkulaisjoukkueen uusi päävalmentaja on Jani Niskakangas. TUTO kertoi, että sopimus sisältää yhden sopimuskauden sekä optiovuoden.

– Olin itse yhteydessä seuraan, ja ajatukset osuivat nopeasti samalle sivulle, eikä päätöstä tarvinnut kauan harkita. On hienoa päästä sisään uuteen organisaatioon. Isomman roolin lajivalmentaminen oli pyörinyt mielessä jo parisen vuotta, Niskakangas kertoo.

Niskakangas valmensi tällä kaudella Hurrikaani-Loimaata. Hurrikaanissa ohjat ottaa Olli Kuoksa, joka toimi puolestaan TUTOn valmentajana tällä kaudella.

Kokkolan Tiikerit: Tiikerit jatkaa Mikko Keskisipilän valmennuksessa. Lue lisää tästä.