Suorat sanat lentopallofinaalista: ”Ei minkäänlaista taisteluilmettä ollut”

Kuva: Hannu Moilanen

VaLePa voitti Akaa-Volleyn lentopallon miesten Mestaruusliigan ensimmäisessä loppuottelussa erin 3-0.

Erät päättyivät pistein 25-18, 25-22 ja 25-14. Ottelu pelattiin tiistaina VaLePan kotikentällä Sastamalassa.

Hallitseva Suomen mestari VaLePa teki kupletin juonen nopeasti selväksi ja oli pari askelta vastustajaansa edellä alusta asti. Vain toisen erän lopulla Akaa innostui tasoiseensa pelaamiseen.

VaLePan hyökkäystehot tulivat laajalta rintamalta. Urpo Sivula teki 13 pistettä, Jacob Ekman 11 ja Karli Allik 10.

Sivula, Ekman, Allik, Mikko Esko, Severi Savonsalmi ja Sakari Mäkinen olivat VaLePan avauskuusikossa kaikissa erissä. Liberona toimi hyvin aloitussyöttöjä nostanut Eetu Pennanen.

– Oltiin valmiita pelaamaan. Jotenkin tuntui, että Akaa ei ihan vielä päässyt peliin mukaan, ja pääsimme viemään alusta asti, Esko kommentoi.

– Toisessa erässä tuli ainoastaan sellainen hieman heikompi hetki. Siinä tuli hyvä osoitus siitä, että erät täytyy pelata loppuun asti, vaikka olisi kuinka monen pisteen johto, passari tähdensi.

Akaan pelaajista yksikään ei yltänyt kymmeneen pisteeseen. Luotettava keskitorjuja Sauli Sinkkonen teki kahdeksan pinnaa ja saavutti teholukeman +7. Vaihdosta kentälle tullut Panu Pitkänen latasi joukkueensa esityksestä suorat sanat.

– Ei tätä voi taistoksi sanoa meidän osaltamme. Ei minkäänlaista taisteluilmettä ollut. Tuntuu, ettei ollut haluakaan. Tosi huono esitys meiltä. Ilmettä pitää löytää ja kasvattaa pallit seuraavaan peliin, sanoi Pitkänen.

– Tällaista meillä on ollut VaLePaa vastaan tällä kaudella. Taisi olla vähän finaalikammoakin. Katseltiin toisiamme ja ihmeteltiin peliä. Emme olleet valmiita millään asteella, keskitorjuja lisäsi.

Suomen mestaruuden valtaaminen vaatii neljä otteluvoittoa. Toisen kamppailun vuoro koittaa perjantaina Akaa-Volleyn kotikentällä.

Pronssiottelusarjassa kohtaavat Raision Loimu ja Savo Volley. Loimu voitti Kuopiossa pelatun ensimmäisen osaottelun tiistaina erin 3-2.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuottelijat ovat Pölkky Kuusamo ja Hämeenlinnan Lentopallokerho. Pölkky voitti avausottelun kotonaan 3-0, ja toinen kamppailu käydään keskiviikkona Hämeenlinnassa.