Uutisia Suomen lentopallomaajoukkueesta

Kuva: CEV.eu

Seurajoukkueet pelaavat vielä kansallisesta ja eurooppalaisesta kunniasta, mutta maajoukkuekausikin lähenee vääjäämättömästi.

Suomen miesten lentopallomaajoukkueella ensimmäinen haaste on Euroopan kultainen liiga, joka käydään kesällä. Panokset kovenevat loppukesästä ja alkusyksystä, kun edessä ovat lentopallon EM-kisat sekä olympiakarsinnat.

Päävalmentaja Joel Banks nimesi 16 pelaajan alustavan ryhmän, josta löytyy viime vuoden avainmiehiä kuten Fedor Ivanov, Aaro Nikula ja kapteeni Antti Ronkainen. Lisäksi nuorennusleikkaus, joka alkoi viimein viime vuonna kantaa hedelmää, jatkuu.

Passari Eemi Tervaportin seurajoukkuekausi venyy, tosin hyvin iloisesta syystä. Hänen edustamansa puolalainen joukkue Jastrzebski Wegiel eteni Mestarien liigan loppuotteluun, joka pelataan 20. toukokuuta. Vastaan asettuu Tuomas Sammelvuon valmentama ZAKSA.

Tervaportin ohella huomattavia poissaolijoita kevätryhmästä ovat yleispelaaja Sakari Mäkinen sekä keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen.

Lisäksi libero Lauri Kerminen on pelannut itsensä ulos maajoukkuekuvioista. Hän edustaa Moskovan Dynamoa raakaa hyökkäyssotaa käyvässä maassa, Venäjällä.

Suomen maajoukkue aloittaa leirityksen toukokuussa ja pelaa Belgiaa vastaan kaksi harjoitusottelua kuun puolivälin jälkeen.

Kesäliigassa Suomen miehet pelaavat kakkostasolla Euroopan kultaisessa liigassa (ykköstaso on Volleyball Nations League). Alkulohkossa Suomi saa vastaansa Tshekin, Slovakian ja Viron.

Suomen ensimmäinen kotiottelu käydään 4. kesäkuuta Turussa, ja vastassa on Slovakia. Kaksi muuta kotiottelua käydään Hakametsän jäähallissa Tampereella (14.6. Tshekki, 17.6. Viro).

Suomen miehet saivat paikan EM-lopputurnaukseen voitettuaan karsintalohkonsa ylivoimaisesti. Alkulohko tahkotaan Bulgarian Varnassa, ja Suomen vastustajat ovat Bulgaria, Slovenia, Ukraina, Kroatia ja Espanja.

Katso lisätietoja lentopallon EM-kisoista 2023 tästä.

Suomi matkustaa syksyllä olympiakarsintoihin Japaniin. Järjestäjämaa Japanin (sija lentopallon maailmanlistalla 7.) ja Suomen lisäksi lohkossa kilpailevat Yhdysvallat (6.), Slovenia (9.) Serbia (11.), Turkki (14.), Tunisia (19.) ja Egypti (20.).

Arvontahetkellä Suomen sija maailmanlistalla oli 24:s. Karsintaottelut alkavat 30. syyskuuta.

Suomen lentopallomaajoukkue 2023

Tilanne 12.4.

Passarit: Fedor Ivanov, Santeri Välimaa

Hakkurit: Aaro Nikula, Joonas Jokela

Keskitorjujat: Severi Savonsalmi, Nuutti Niinivaara, Miika Haapaniemi, Petteri Tyynismaa, Miro Leinonen

Yleispelaajat: Antti Ronkainen, Jiri Hänninen, Niko Suihkonen, Luka Marttila, Aleksi Muukkonen

Liberot: Voitto Köykkä, Niklas Breilin

Päävalmentaja: Joel Banks