KyKy-Betset hakee paikkaa lentopallon Mestaruusliigaan

Viime vuonna lentopallon Mestaruusliigaan noussut KyKy-Betset pääsi juhlimaan liigakarsintojen voittoa, ja seuraava tähtäin on sarjasopimuksen uusiminen.

Seuran taustavoima Hannu Kalliojärvi vahvistaa Lentopallo.infolle, että seura aikoo hakea paikkaa Mestaruusliigaan kaudelle 2023-24.

– Kyllä homma jatkuu ja tarkoitus on kehittää tekemistä, Kalliojärvi sanoo.

Karsintojen ratkaisuvaiheessa KyKy kaatoi 1-sarjan mestarin Lempo-Volleyn voitoin 3-1. Ottelusarjassa oli panoksena oikeus anoa liigapaikkaa – varmasta sarjapaikan saamisesta ei ollut siis kyse, vaan edessä on vielä liigan säännösten mukainen hakuprosessi.

Hetken on KyKy-Betsetillä toki aikaa hengähtää. Kalliojärvi kertoo joukkueen matkanneen Tahkolle viettämään kauden päätöstä.

KyKy nousi lentopallon Mestaruusliigaan viime vuonna. Kyyjärven joukkue pelasi kelvollisesti, muttei pystynyt välttämään jäämistä liigassa 11:nneksi eli viimeiseksi.

Liigakarsintojen ensimmäisessä vaiheessa KyKy hävisi Vantaa Ducksille, joka oli sijoittunut runkosarjassa kymmenenneksi. Ennen Lempo-sarjaa seura veti vielä johtopäätökset ja vaihtoi valmentajaa. Eduard Venskin tilalle tuli vanha kettu Jukka Tuovinen.

– Yritetään saada Tuovinen jatkamaan, mutta miehen perässä on tietysti muitakin seuroja, Kalliojärvi kertoo.

KyKy-Betsetin avainpelaajia ensimmäisellä liigakaudella olivat muiden muassa hakkuri Oskari Keskinen ja Suomen maajoukkueestakin tuttu keskitorjuja Tommi Siirilä.

Kyyjärvi ja KyKy-Betset

Kyyjärvi on keskisuomalainen kunta, joka sijaitsee valtateiden 13 ja 16 risteyksessä, runsaat sata kilometriä Jyväskylästä luoteeseen. ”Pieni kylä, suuri sydän” on runsaan tuhannen asukkaan kunnan iskulause.

KyKy-Betsetin taustalla on paikallinen seura Kyyjärven Kyky. Nykyinen nimi KyKy-Betset juontaa yhteistyöstä betoniyritys Betsetin kanssa.

KyKy otti paikan Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla eli 1-sarjassa kaudeksi 2004-2005. Nousu pääsarjaan koitti keväällä 2022 ykkössarjan mestaruuden myötä.