Lentopalloilija Severi Savonsalmi teki sopimuksen Bundesliigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Severi Savonsalmi siirtyy Saksan Bundesliigaan.

Viime kaudet VaLePaa lentopallon miesten Mestaruusliigassa edustaneen keskitorjuja Savonsalmen uusi seura on VfB Friedrichshafen.

Saksan hallitsevaa hopeamitalistia Friedrichshafenia valmentaa Mark Lebedew, joka uskoo 22-vuotiaan suomalaisen asettuvan ryhmään hyvin.

– Severi voi kehittyä todella hyväksi keskitorjujaksi. Hän saa oppia kokeneilta joukkuetovereilta, mutta myös peliaikaa on tulossa paljon, Lebedew sanoo Friedrichshafenin verkkosivuilla.

Kokeneilla pelaajilla valmentaja viittaa Marcus Böhmeen ja Aleksandar Nedeljkoviciin, jotka miehittävät Friedrichshafenin verkon keskustaa.

Savonsalmi, Pielaveden Sammon kasvatti, teki liigadebyyttinsä 18-vuotiaana Savo Volleyssa. VaLePaan hän siirtyi kaksi vuotta sitten. VaLePassa hän oli voittamassa molemmilla kausillaan Suomen mestaruutta.

Savonsalmi kävi läpi Suomen nuorten maajoukkueet ja on noussut parin viime vuoden aikana A-maajoukkueen kuusikkoon. Reippaasti yli kaksimetrinen urheilija (ilmoittajasta riippuen hänen pituutensa on 208–210 senttimetriä) on varteenotettava ehdokas luottopelaajaksi tulevissa lentopallon EM-kisoissa ja olympiakarsinnoissa.

Kuva: CEV.eu

Savonsalmi tunnetaan pelitaidoistaan, mutta myös persoonallisena tyyppinä ja toiset huomioivana joukkuetoverina.

KyKy-Betset: Juhannuksen saavuttua KyKy-Betsetin uuden joukkueen rakentaminen oli vielä vaiheessa, mutta passari on sentään kiinnitetty: hän on Joel Laakso.

Laakso on Mestaruusliigassa tuttu mies, sillä hän on edustanut Lentopalloseura Ettaa, Rantaperkiön Iskua, Raision Loimua, Vantaa Ducksia ja viimeksi VaLePaa. Karkkilan Pojat on hänen kasvattajaseuransa.

– Laakso tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Hän on fiksu pelaaja. Uskon, että Joel ottaa hyvin tehoja hyökkääjistä. Valmentaja Guntis Atars tietää myös miehen potentiaalin, Kyvyn puuhamies Hannu Kalliojärvi sanoo.

KyKy-Betset nousi liigaan vuosi sitten ja säilytti pääsarjapaikkansa karsintojen kautta.

LP Kangasala: Suosikkilibero Tiiamari Sievänen lopetti lentopallon naisten Mestaruusliigassa, mutta puolustuspelin spesialistiksi saapuu toinen laatutekijä, Laura Penttilä. Penttilä on tuttu Nurmon Jymystä ja Suomen maajoukkueesta. Toinen libero Kangasalla on Inka Sairiala, 20.

LP-Vampula: Yleispelaaja Linnea Kuuselan tie vie nyt Huittisiin. Kuusela teki lupaavan läpimurron LP Viestissä ja pääsi pelaamaan joukkueessa Mestarien liigaakin. Viime kausi vierähti OrPossa, mutta rooli jäi odotettua pienemmäksi. Nyt on LP-Vampulan vuoro.

– Puolustus ja vastaanotto toimivat, ja tuon varmaankin rauhallisuutta pelaamiseen. Kai minulla on hyvä pelisilmä, kun olen saanut kehuja pelinlukutaidoistani, Kuusela sanoo Vampulan verkkosivuilla.

Yleispelaajaosaston täydennykseksi on kiinnitetty Elli-Saara Etelä, 17, joka edusti viime kaudella Vaasan Kiistoa 1-sarjassa.

Arctic Volley: Keskitorjuja Serena Bruin siirtyy Rovaniemeltä Bundesliigassa pelaavaan Vilsbiburgiin.