Kun Savonsalmi puhuu, vastuu siirtyy kuulijalle

Fedor Ivanov (taka-alalla) ja Severi Savonsalmi. Kuva: CEV.eu

Savo Volley on koonnut jälleen korkeatasoisen joukkueen lentopallon Mestaruusliigaan, mutta tilaa riittää huumorillekin.

Fuusioseuralla on alkamassa kolmas liigakausi. Savo Volley on herättänyt huomiota miehistöllään, johon kuuluu kaikkea kokeneista tähtipelaajista aina tulevaisuuden nimiin. Keskitorjuja Severi Savonsalmi, 20, heittää kevyttä läppää Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivusta ja Antti Siltalasta.

– Tuntuu, että junnut ovat joukkueessa aikuismaisempia kuin vanhukset. Eihän Lelulla ja muilla korvien välissä mitään liiku. Tasoitetaan toisiamme hyvin, Savonsalmi veisteli torstaina Helsingissä.

Puheillaan Savonsalmi siirtää savolaiseen tyyliin vastuun kuulijalle, mutta ovat kaverin peliesityksetkin väkeviä. Nuorten maajoukkueesta tuttu 207-senttinen keskitorjuja kolkuttelee jo A-maajoukkueen portteja.

– Hyvä kausi on alla, sillä tavalla on helpompi lähteä uuteen. Viime kausi antoi itseluottamusta, ja nyt tietää vähän, miten hommat menevät. Ihan hyvä fiilis. Aina kauteen lähteminen on mukavaa, ei sen suhteen ole ollut ongelmaa ikinä, jutteli Savonsalmi.

Lentopallon Mestaruusliigan kaudella 2020-2021 Savo Volley kuuluu ehdottomaan kärkikaartiin. Ojansivu ja Siltala jatkavat, samoin nuoret hurjat Savonsalmi ja passari Fedor Ivanov. Keskitorjuja Tommi Siirilä on timanttinen vahvistus. Hankintoja ovat myös libero Niklas Breilin ja australialainen yleispelaaja Malachi Murch.

Jukka Tuovinen valmensi Savo Volleyta joukkueen kaksi ensimmäistä liigakautta. Hänen siirryttyään Perungan Poikiin valmentajaksi Savoon haalittiin Timo Tolvanen.

– Materiaalin laajuus on meille sekä haaste että vahvuus, Tolvanen näkee.

– Kenet tahansa voi lyödä lauteille. Minun filosofiani on, että pelipaikka pitää ansaita. Ihan varmasti jokainen saa paikan näyttää, luotan jokaiseen mieheen. Kaikkien on pidettävä mieli virkeänä, koska matka on pitkä.

Tolvanen vaikutti pelaajaurallaan liberona. Hänen on nyt hyvä käydä vuoropuhelua nuoren maajoukkuemiehen Niklas Breilinin kanssa.

– Jos minulla olisi ollut samanlaiset jalat ja lähtönopeus kuin Niklaksella, olisi oma ura mennyt vielä paljon paremmin. Niklas on osoittanut taitonsa, ja lisää kokemusta tulee. Sparraillaan toisiamme. Kun kesällä olivat harjoituksissa liberoina Niklas ja Lauri Kerminen, kiva oli heitellä pojille palloa, virnisti Tolvanen.

Lentopallon Mestaruusliiga vietti avajaistapahtumaa Helsingissä torstaina. Liigaottelut käynnistyvät ensi torstaina eli 1. lokakuuta.