Eemi Tervaportti ja 15-vuotias joukkuetoveri juhlivat – VaLePalle tappio mitä kirvelevin

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Eemi Tervaportti pääsi torstaina tuulettamaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, mutta VaLePan tie katkesi jännittävien vaiheiden jälkeen.

Tervaportin edustama puolalaisjoukkue Jastrzebski Wegiel voitti ensimmäisen karsintavaiheen molemmat ottelunsa ja eteni toiselle kierrokselle. Vastaan tulevat Fino Kaposvar VC ja VaLePan pudottanut Galati. Toiseen vaiheen lohkojen voittajat pääsevät varsinaiseen Mestarien liigaan.

Galati (C.S.M. Arcada Galati) kaatoi VaLePan ”lohkofinaalissa” erin 3-2. VaLePalla oli ottelupallojakin, mutta vastustaja vei viidennen ja ratkaisseen erän pistein 20-18.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko oli ylpeä joukkueesta, vaikka tappio pahalle maistuikin.

– Kirvelevä tappio, äkkiä en muista tällaista loppua. Syötössä ja vastaanotossa oltiin jäljessä viidennessä erässä. Torjuntapeli oli tasaväkistä, ja meidän hyökkäyspelimme oli jopa monipuolisempaa, Kangaskokko näki.

Viime vuoden tapaan VaLePa, joka pelaa eurokentillä sponsoroidulla nimellä Ford Levoranta Sastamala, siirtyy kakkostasolle CEV Cupiin.

Tervaportti ja Jastrzebski kukistivat ratkaisuottelussa Draisma Dynamo Apeldoornin vakuuttavalla esityksellä erin 3-0. Tervaportti jakoi passit koko ottelun ajan; vastuun saaminen on merkittävä asia, sillä passarinpaikasta kisaa Saksan maajoukkuemies Lukas Kampa.

Luke Reynolds, Jastrzebskin valmentaja, johti joukkuettaan tutun ilmeikkäästi. Esitys luonnollisesti tyydytti australialaisluotsia.

– Hyvä päivä meille. Pelasimme laadukkaasti ja hallitsimme ottelua alusta loppuun. Meillä löytyy syvyyttä kaikilla pelipaikoilla, Reynolds kommentoi.

Laajasta pelaajamateriaalista ponnisti esiin libero Maksymilian Granieczny – kaverilla on ikää vasta 15 vuotta. Hän on yksi nuorimmista Mestarien liigassa esiintyneistä lentopalloilijoista. Normaalisti hän pelaa Jastrzebskin junioreissa.

Toiset kolme jatkajaa lentopallon Mestarien liigassa varmistuvat syyskuun lopulla ja lokakuun alussa. Mukana ovat libero Lauri Kermisen joukkue Moskovan Dynamo sekä Suomen maajoukkuevalmentaja Joel Banksin belgialaisryhmä Maaseik.

Lentopallon naisten Mestarien liigassa toiselle kierrokselle ovat varmoja joukkueita LKS Commercecon Lodz, Calcit Volley Kamnik, Scandicci, Moskovan Dynamo ja Stuttgart. Stuttgartia edustaa libero Roosa Koskelo.

LP Viesti (eurokentillä LP Salo) pääsee naisten Mestarien liigan varsinaiseen vaiheeseen, alkulohkoihin, ilman karsintoja. Esiintyminen Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa on salolaisseuralle jo kolmas.

Lohko-ottelut käynnistyvät marraskuussa. LP Salon vastustajat ovat Eczacibasi VitrA Istanbul ja Kaliningrad. Lisäksi lohkoon tulee yksi karsinnat läpäisevä joukkue.