Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuva Hämeenlinnan Lentopallokerho on hankkinut keskitorjuja Julia Miniukin.

Miniuk on tuttu Suomen kentiltä, sillä hänellä on kokemusta LP Kangasalan joukkueesta. Kerholle tuli keskitorjujatarve tuoreen hankinnan Venessa Loukosen loukkaannuttua. Pahimmassa tapauksessa Loukoselta jää koko kausi väliin.

Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia uskoo, että Miniuk täyttää Loukosen jättämän aukon verkon keskustassa.

– Meillä oli monta vaihtoehtoa, mutta Julian tunsin parhaiten, onhan hän pelannut niin Suomessa kuin Italiassa, Pentassuglia kertoi torstaina Helsingissä.

– Uskon, että hänellä on todellakin mahdollisuudet korjata keskitorjujaongelma. Loukkaantuminen oli todella surullinen juttu, sillä pelaajat panevat totisesti sydämensä peliin lentopallon puolesta.

Viime vuosina loukkaantumiset ovat häirinneet Kerhon menoa merkittävästi. Pentassuglia kuitenkin tuumaa, että treeneissä ja harjoitusotteluissa joukkue on saanut hyvän alun kaudelleen. Yksi avainpelaajista saattaa olla Yasmine Madsen. Suomen maajoukkuepelaaja siirtyi taannoin keskitorjujan tontilta hakkuriksi.

– Hakkurin paikka tuntuu enemmän omalta. Tulee enemmän passia ja vastuuta. Meillä on koossa monipuolinen ja yhtenäinen jengi, uskon, että pitkälle mennään, tuumi Madsen.

Yasminen sisko Michaela Madsen pelaa nykysin Tshekin liigassa. Hän avasi uudessa joukkueessaan upealla esityksellä.

Miniukin tultua ryhmään Hämeenlinnalla on neljä ulkomaalaista pelaajaa. Muut ovat italialainen passari Erica Di Maulo sekä yhdysvaltalaiset Brianna Doehrmann (libero) ja Alyse Wallace-Ford (yleispelaaja).

Lentopallon Mestaruusliiga vietti avajaistapahtumaa Helsingissä torstaina. Liigaottelut käynnistyvät ensi torstaina eli 1. lokakuuta.