Lentopalloilija Michaela Madsen debytoi upeasti

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Michaela Madsenin liigakausi alkoi voitolla, Piia Korhosen kausi tappiolla.

Keskitorjuja Madsen teki lauantaina loistavan debyytin Tshekin lentopalloliigassa. Madsenin edustama Olomouc voitti kotonaan Olymp Prahan jännitysnäytelmässä erin 3-2.

”Madsenova” kokosi ottelussa komeat 19 pistettä. Niistä peräti kahdeksan tuli torjunnoilla. Blokkipisteiden lisäksi hän teki kahdeksan hyökkäyspistettä ja syötti kolme ässää. Hänen oma pelinsä jäi 16 pinnaa plussalle.

Olomoucin valmentaja Petr Zapletal oli kamppailun annista mielissään.

– Ottelu oli loistavaa mainosta naisten lentopalloilulle, Zapletal kommentoi.

– Yleensä kauden avausottelut ovat hermostunutta peliä, kun ei tiedetä, mitä odottaa vastustajalta. Nyt molemmat joukkueet pelasivat erinomaisesti. Ottelu olisi voinut päättyä miten tahansa.

Suomen liigakentillä Madsen muistetaan erityisesti Hämeenlinnan Lentopallokerhosta. Vakuuttavat otteet toivat hänelle paikan maajoukkueeseen, ja kaksi vuotta sitten hän siirtyi kansainvälisille kentille.

Ammattilaisena Madsen on edustanut Ranskan Cannesia ja Belgian Lendeledeä. Keväällä 2019 hän juhli Cannesin väreissä Ranskan mestaruutta. Olomoucissa hän pääsee pelaamaan myös Mestarien liigaa tällä kaudella.

Hakkuri Piia Korhonen ensiesiintyi Olbian joukkueessa Italian kakkosliigassa. Hän tehtaili ottelun tuotteliaimpana 26 pistettä, mutta 3-2-vierasvoiton kuittasi Sigel Marsala. Korhonen, joka pelasi edelliset kaudet Bundesliigaa Dresdenissä, sai sunnuntaina reilusti yli kolmanneksen joukkueen passeista.

Passari Eemi Tervaportin viikonloppu kului huilivuoron merkeissä. Hänen edustamansa Jastrzebski Wegiel otti toki 3-0-kotivoiton Rzeszowin joukkueesta Puolan liigassa. Tervaportti siirtyi Puolaan pelattuaan kaksi vuotta Kreikan liigaa Olympiakosissa. Kreikasta hänelle tulivat kulta- ja hopeamitalit.