Virusriskit varjostavat Mestarien liigaa – VaLePan lohkossa ongelma

Kuva: CEV.eu

VaLePan matka kohti lentopallon Mestarien liigaa on käynnistynyt merkittävien koronavirusriskien varjossa.

Mestarien liigan ensimmäiset kierrokset (karsinnat) ovat jo typistyneet terveys- ja turvallisuustilanteen vuoksi. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ensimmäisessä vaiheessa oli määrä pelata kuusi ottelukierrosta, mutta nyt otteluita joukkuetta kohden on tulossa vain kaksi.

VaLePan joukkue lähti tiistaiaamuna Sastamalasta kohti Romaniaa. Joukkue laskeutuu Bukarestiin ja matkustaa sieltä bussilla Galatiin.

Vastustajat VaLePalla (sponsoroidusti Ford Levoranta Sastamala) kolmen joukkueen lohkossa ovat OK Ribola Kastela ja C.S.M. Arcada Galati. Kroatialainen Kastela missasi tiistaisen avausottelunsa Galatia vastaan, koska sillä ei ollut esittää vaadittuja koronavirustestituloksia. Galati sai täyden pistepotin. VaLePaa vastaan Kastela voi pelata, jos uusien testien tulokset ovat negatiiviset.

Lohkon voittaja etenee toiseen karsintavaiheeseen. VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko on positiivisin mielin, vaikka terveysriskit mietityttävät.

– Innokkain mielin olemme matkassa. Näkyi mukavaa kuplintaa treeneissä lähdön lähestyessä. Loukkaantumisilta ja esteiltä on koronavirus pois lukien vältytty, Kangaskokko kertoo.

– Kastela on nuori porukka, aika meidän tyyppinen rakenteeltaan. Lähtökohtaisesti se heikompi joukkue. Galati on taas perinteinen eurocupjoukkue. Laadukas pelaajamateriaali, isot keskitorjujat ja kova hollantilaishakkuri. Lähdemme turnausta voittamaan.

Jos tilanne sallii, VaLePa ja Kastela kohtaavat keskiviikkona kello 20 alkaen. Galati-ottelu on Suomen mestareilla torstain ohjelmassa. Pallo lähtee liikkeelle kello 18.

Koronavirustartunnat ja -altistumiset ovat johtaneet useisiin poisjäänteihin. Viimeisin ongelmajoukkue on kroatialainen Mladost Zagreb, jonka ryhmässä on todettu koronavirustartuntoja. Mladost Zagreb vetäytyy liigasta. Seuran piti isännöidä yhtä lohkoa.

Passari Eemi Tervaportti ja hänen edustamansa puolalaisjoukkue Jastrzebski Wegiel avaavat lentopallon Mestarien liigan karsinnat tiistaina Stroitel Minskiä vastaan. Toinen lohkovastus on Draisma Dynamo Apeldoorn.

Lentopallon naisten Mestarien liigassa Roosa Koskelon edustama Stuttgart pääsi suoraan toiseen karsintavaiheeseen, sillä valkovenäläisessä vastustajajoukkueessa Mintshanka Minskissä todettiin koronavirustapauksia.

LP Viesti (eurokentillä LP Salo) pääsee naisten Mestarien liigan varsinaiseen vaiheeseen, alkulohkoihin, ilman karsintoja. Esiintyminen Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa on salolaisseuralle jo kolmas.

Lohko-ottelut käynnistyvät marraskuussa. LP Salon vastustajat ovat Eczacibasi VitrA Istanbul ja Kaliningrad. Lisäksi lohkoon tulee yksi karsinnat läpäisevä joukkue.

Jokaisen on tehtävä osuutensa koronaviruksen leviämisen estämisessä – hyviä ohjeita löytyy THL:n verkkosivuilta.