Kaksi erää oli tiukkaa, mutta sitten tuli kentälle Eemi Tervaportti

Kuva: FIVB

Eemi Tervaportin edustama puolalaisjoukkue Jastrzebski Wegiel avasi voitokkaasti lentopallon Mestarien liigan karsinnoissa.

Jastrzebski kukisti tiistaina kotikentällään valkovenäläisen Stroitel Minskin erin 3-0. Passari Tervaportti tuli kahdessa ensimmäisessä erässä vaihdosta kentälle ja kolmannen hän pelasi kokonaan.

Altavastaaja Stroitel antoi erinomaisen vastuksen kahdessa ensimmäisessä erässä (27-25, 26-24). Kolmannessa – jonka Tervaportti pelasi kokonaan – Jastrzebski oli ylivoimainen (25-14). Mittelö päättyi Tervaportin ladattua ottelupallotilanteessa aloitussyötön raakana vastustajan kenttään.

Tervaportille kertyi neljä pistettä (kaksi ässää, yksi torjunta, yksi hyökkäys). Taistelua ykköspassarin paikasta on luvassa jatkossakin, sillä toinen pelinpyörittäjä on Saksan maajoukkuemies Lukas Kampa.

Jastrzebski Wegielin toinen lohkovastus on Draisma Dynamo Apeldoorn.

Romaniassa VaLePalla (sponsoroidusti Ford Levoranta Sastamala) ovat kolmen joukkueen lohkossa vastustajina OK Ribola Kastela ja C.S.M. Arcada Galati. Kroatialainen Kastela missasi tiistaisen avausottelunsa Galatia vastaan, koska sillä ei ollut esittää vaadittuja koronavirustestituloksia. Galati sai täyden pistepotin.

VaLePaa vastaan Kastela voi pelata, sillä uusien testien tulokset olivat negatiiviset. VaLePa ja Kastela kohtaavat keskiviikkona kello 20 alkaen. Galati-ottelu on Suomen mestareilla torstain ohjelmassa. Pallo lähtee liikkeelle kello 18. Ensimmäisestä vaiheesta etenevät lohkovoittajat.

Lentopallon naisten Mestarien liigan ensimmäisessä karsintavaiheessa italialainen Scandicci voitti odotetusti Tent Obrenovacin. Tulos oli 3-0. Kimberly Drewniok urakoi voittajille 15 pistettä.

Roosa Koskelon edustama Stuttgart pääsi puolestaan toiseen karsintavaiheeseen suoraan, sillä valkovenäläisessä vastustajajoukkueessa Mintshanka Minskissä todettiin koronavirustapauksia.