Olli-Pekka Karjalainen lentopalloliiton uusi toimitusjohtaja

Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja vaihtuu jälleen. Uusi toimitusjohtaja on Olli-Pekka Karjalainen.

Lentopalloliitto tiedotti asiasta Helsingissä keskiviikkona. Karjalainen seuraa Seppo Siika-ahoa, joka hoiti tointa vajaat puolitoista vuotta. Siika-ahoa edelsi Keijo Säilynoja.

Liiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi kertoo, että toimitusjohtajaksi haettiin korkean profiilin osaamista ja vahvaa verkostoituneisuutta.

– Nämä asiat ovat Karjalaisen ehdoton vahvuus. Karjalainen tuntee huippu-urheilun niin oman urheilu-uran, työn kuin luottamustoimiensakin kautta. Hänellä on myös hyvä kosketuspinta lentopallon maajoukkuetoimintoihin Kuortaneen Urheiluopistolla työskenneltyään, sanoo Sydänlammi.

Karjalainen tunnetaan yleisurheilutaustastaan. Hän on moukarinheiton Euroopan mestari. Urheilujohtajana hän on toiminut muun muassa Olympiakomitean hallituksessa sekä Kihun hallituksen puheenjohtajana.

– Urheilu on suuri intohimoni, ja nyt tarjoutui erinomaiseen hetkeen ainutkertainen mahdollisuus tulla tiiviimmin osaksi tätä hienoa lajiperhettä, Karjalainen kommentoi.

– Lentopallo on yksi maailman suurimmista urheilulajeista. Sillä on maassamme vahva harrastajapohja. Meillä on uskottavat huippu-urheiluprojektit käynnissä. Kokonaisuus oli niin houkutteleva, että en epäröinyt hetkeäkään tarttua siihen.

Suomalaisessa lentopalloilussa vietetään mielenkiintoista aikaa. Vuoden kuluttua Suomi on yksi miesten EM-kisojen järjestäjistä. Muut ovat Viro, Puola ja Tshekki. Hyvässä nosteessa oleva naisten maajoukkue puolestaan pyrkii toista kertaa perättäin EM-lopputurnaukseen. Karsinnat käydään tammikuussa.

Lentopalloliitto kutsui lehdistön koolle pikaisella aikataululla, vain kolme tuntia ennen tiedotustilaisuuden alkua. Tilaisuus pidettiin Hartwall Arenassa.