Lentopallon Mestarien liiga: VaLePa ylivoimainen avauksessaan

Kuva: CEV.eu

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa avasi selkeällä voitolla Mestarien liigassa.

VaLePa (sponsoroidusti Ford Levoranta Sastamala) kaatoi kroatialaisen OK Ribola Kastelan suoraan erin 3-0. Ottelu kuuluu ensimmäiseen karsintakierrokseen.

VaLePan avauskokoonpanossa pelasivat passari Mikko Esko, hakkuri Aaro Nikula, keskitorjujat David Pettersson ja Mikko Karjarinta, yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Romans Sauss sekä libero Risto Ruohola.

Ensimmäisessä erässä Kastela oli täysin kujalla (25-10), mutta joukkueen otteet kohenivat hiljalleen. Kaksi jälkimmäistä erää päättyivät pistein 25-22 ja 25-17.

Nikula, pitkä hakkurinuorukainen, namutteli 18 pistettä ja päätti hyökkäyksensä peräti 59-prosenttisesti pisteeseen. Hän napsi myös komeat kahdeksan torjuntapinnaa. Passaamisen ohella Esko taiteili viisi hyökkäyspistettä.

Kastela missasi tiistaisen avausottelunsa romanialaista isäntäjoukkuetta Galatia vastaan, koska sillä ei ollut esittää vaadittuja koronavirustestituloksia. Galati sai täyden pistepotin. VaLePaa vastaan Kastela sai pelata, koska uusien testien tulokset olivat negatiiviset.

Janne Kangaskokon valmentaman VaLePan ja Galatin välisessä ”lohkofinaalissa” pallo lähtee liikkeelle keskiviikkona kello 18. Ottelun voittaja etenee jatkoon.

Eemi Tervaportin edustama puolalaisjoukkue Jastrzebski Wegiel avasi voitokkaasti lentopallon Mestarien liigan karsinnoissa tiistaina. Jastrzebski kukisti kotikentällään valkovenäläisen Stroitel Minskin erin 3-0. Passari Tervaportti tuli kahdessa ensimmäisessä erässä vaihdosta kentälle ja kolmannen hän pelasi kokonaan.

Jastrzebski Wegielin toinen lohkovastus on Draisma Dynamo Apeldoorn. Apeldoorn voitti keskiviikkona Stroitelin, joten jatkaja selviää torstaisessa Jastrzebski-Apeldoorn-kamppailussa.

Lentopallon naisten Mestarien liigan ensimmäisessä karsintavaiheessa italialainen Scandicci pudotti odotetusti Tent Obrenovacin. Tulos molemmissa otteluissa oli 3-0.

Miesten Mestarien liigassa paikoista toiselle kierrokselle kisataan lohkomuotoisesti. Naisten liigassa edetään cupmallisesti kaksiosaisin otteluin. Toisella karsintakierroksella (sekä miehissä että naisissa) pelataan paikoista varsinaiseen Mestarien liigaan eli alkulohkoihin.