Mikko Eskon mielestä tasoero tuli jo varhain näkyviin, mutta torstaina on aivan eri haaste

Kuva: CEV.eu

Lentopalloikoni Mikko Esko oli mielissään keskiviikkoisen voitto-ottelun annista.

VaLePa (sponsoroidusti Ford Levoranta Sastamala) kaatoi kroatialaisen OK Ribola Kastelan suoraan erin 3-0. Romaniassa käyty ottelu kuului Mestarien liigan ensimmäiseen karsintakierrokseen.

– Olen tyytyväinen joukkueen peliin, pystyttiin pitämään oma taso hyvin. Tasoero tuli jo pelissä varhain näkyviin, Esko kommentoi.

– Siinä piti vaan keskittyä, että pystytään hoitamaan mahdollisimman hyvin tämä peli. On hyvä, että saatiin tähän yksi peli alle ennen sitä huomista niin sanottua finaalia.

VaLePan ja romanialaisen isäntäjoukkueen Galatin välisessä ”lohkofinaalissa” pallo lähtee liikkeelle keskiviikkona kello 18. Ottelun voittaja etenee jatkoon. VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko pitää katseen tarkkana.

– Lähdettiin peliin vahvasti eikä annettu vastustajalle mitään mahdollisuuksia. Toisessa erässä keskittyminen vähän herpaantui, ja syöttö pehmeni. Tehtiin turhia virheitä. Vastustaja sai myös vastaanottoaan toimimaan paremmin. Olen oikein tyytyväinen joukkueen torjuntapeliin, siitä on hyvä rakentaa puolustusta. Huomenna on sitten ihan eri matsi, sanoi Kangaskokko.

VaLePan avauskokoonpanossa pelasivat passari Mikko Esko, hakkuri Aaro Nikula, keskitorjujat David Pettersson ja Mikko Karjarinta, yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Romans Sauss sekä libero Risto Ruohola.

Kastela missasi tiistaisen avausottelunsa isäntäjoukkue Galatia vastaan, koska sillä ei ollut esittää vaadittuja koronavirustestituloksia. Galati sai täyden pistepotin. VaLePaa vastaan Kastela sai pelata, koska uusien testien tulokset ovat negatiiviset.

Tiistaina Eemi Tervaportin edustama puolalaisjoukkue Jastrzebski Wegiel avasi voitokkaasti lentopallon Mestarien liigan karsinnoissa. Jastrzebski kukisti kotikentällään valkovenäläisen Stroitel Minskin erin 3-0. Passari Tervaportti tuli kahdessa ensimmäisessä erässä vaihdosta kentälle ja kolmannen hän pelasi kokonaan.

Jastrzebski Wegielin toinen lohkovastus on Draisma Dynamo Apeldoorn. Apeldoorn voitti keskiviikkona Stroitelin, joten jatkaja selviää torstaisessa Jastrzebski-Apeldoorn-kamppailussa.

Lentopallon naisten Mestarien liigan ensimmäisessä karsintavaiheessa italialainen Scandicci pudotti odotetusti Tent Obrenovacin. Tulos molemmissa otteluissa oli 3-0.

Miesten Mestarien liigassa paikoista toiselle kierrokselle kisataan lohkomuotoisesti. Naisten liigassa edetään cupmallisesti kaksiosaisin otteluin. Toisella karsintakierroksella (sekä miehissä että naisissa) pelataan paikoista varsinaiseen Mestarien liigaan eli alkulohkoihin.