Koronavirus iski Tuomas Sammelvuon joukkueeseen – nyt Zenit on terve ja valmis liigaan

Kuva: FIVB

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuon luotsaamassa Pietarin Zenitissä  todettiin koronavirustartuntoja kaksi viikkoa sitten. Nyt joukkue on terve.

Kaksi ottelua pelattuaan Zenit joutui jättämään Venäjän cupin alkulohko-ottelut kesken. Seura kertoi ”sairastumisista”, muttei vahvistanut kyseessä olleen koronaviruksen.

Venäjän lentopalloliiton pääsihteeri Aleksander Jaremenko kuitenkin kertoi myöhemmin, että Zenitissä kuntouduttiin nimenomaan koronaviruksen aiheuttamasta covid-19-taudista.

– Pelaajat toipuvat hiljalleen. Toivottavasti kaikki ovat terveitä pian, Jaremenko sanoi Ria Novostille.

– Odotamme, että Zenitistä tulee puhtaat testitulokset ennen Venäjän liigan alkua. Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin, hän lisäsi.

Torstaina (24.9.) Zenit vahvisti, että joukkue on terve. Aikataulu kävi tiukaksi, sillä Zenitin on määrä aloittaa liigaottelunsa perjantaina. Vastaan asettuu Sammelvuon entinen seura Kuzbass Kemerovo.

Venäjän lentopallocupin ensimmäisen vaiheen lohkossa Moskovassa Zenit ehti pelata kaksi ottelua. Se hävisi molemmat. Otteluissa muutamien tähtipelaajien puuttuminen herätti huomiota.

Useat pelaajat olivat tulleet alkuviikon mittaan huonovointisiksi. Ennen otteluita kaikki joukkueen jäsenet oli testattu koronaviruksen varalta. Positiivisia tuloksia ei ilmennyt. Turnauksen jäätyä kesken Zenitin joukkue palasi Pietariin ja aloitti karanteenin.

Cupin toisen vaiheen ottelut oli määrä pelata nimenomaan Pietarissa. Venäjän lentopalloliitto siirsi turnauksen Novosibirskiin. Toistaiseksi kovinta vauhtia on pitänyt Kuzbass Kemerovo, joka on voittanut kaikki kahdeksan cupotteluaan.

Sammelvuo valmentaa Pietarin Zenitiä toista kauttaan. Hän toimii myös Venäjän maajoukkueen päävalmentajana.

Koronaviruspandemia riivaa kansainvälisiä lentopalloturnauksia.  Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB tiedotti, että seurajoukkueiden MM-kisat on peruttu vuodelta 2020. Italialaiset Civitanova (miehet) ja Conegliano (naiset) ovat hallitsevat maailmanmestarit.

Uutinen on päivitetty uusimmilla tiedoilla 24.9.2020 klo 11.10.