LP Viesti piiskasi Hämeenlinnan: 6 huomiota klassikkojoukkueiden kohtaamisesta

Hämeenlinnan uudet vahvistukset Erica Di Maulo ja Brianna Doehrmann

Lentopallon naisten Mestaruusliigaan valmistautuva LP Viesti vaikuttaa jälleen kerran vahvalta joukkueelta.

Torstaina koettiin mielenkiintoinen harjoitusottelu, kun Viesti pelasi kotonaan Salossa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Salolaisjoukkue oli ylivoimainen ja voitti kaikki neljä pelattua erää.

Viestin ja Hämeenlinnan väliset ottelut ovat melkeinpä klassikoita: joukkueet ovat iskeneet yhteen neljässä viime SM-finaalissa. Harjoitusottelu on kaukana SM-loppuottelusta, mutta varsin paljon torstainen mittelö antoi.

Iina Andrikopoulou, LP Viestin uusi hakkuri, pääsee nuorella iällä todella vastuulliseen rooliin. Viime kaudet Viesti on saanut nauttia vahvasta hakkuripelistä (Kertu Laak, Katarina Pilepic), joten odotukset ovat korkealla. Harjoitusotteluissa Andrikopoulou on takonut hyvin pisteitä. Torstainakin pallo sai kyytiä. Ponnistuksen terävöittämisessä ja kolmen metrin takaa hyökkäämisessä riittää toisaalta tekemistä. Maajoukkueessa ei haasta Piia Korhosta vielä pitkään aikaan.

Keskitorjuja Anna Czakan näyttää hyvin harjoitelleelta. Aloitussyöttö on vaikeampi kuin koskaan, ja vireystilaa riittää torjunnassa. Taistelee paikasta EM-karsintajoukkueeseen vuorenvarmasti.

Tuore alankomaalaishankinta Anniek Siebring on varsin asiallinen yleispelaaja. Ei vielä loista erityisesti millään tietyllä osa-alueella, vaan ennemminkin hoitaa ruutunsa kokonaisvaltaisen varmasti. Iskulyönti lähtee vihaisesti, vaikka varsi hieman hentoiselta vaikuttaakin.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon vastaanotto oli torstaina tuuliajolla, eikä torjuntakaan vakuuttanut. Viesti paukutti 13 ässäsyöttöä ja vei torjuntapisteet 14-2.

Libero Brianna Doehrmannista sopii odottaa yhtä liigan parhaista puolustuspelaajista. Torstaina hänelläkin vastaanotto lipsui – moinen ei käy laatuun, kun pääsarjapelit alkavat. Osoittautuu todennäköisesti hyväksi hankinnaksi.

Kerhon italialainen passari Erica Di Maulo pääsi tositoimeen. Yhteys ja ajoitus erilaisten hyökkääjäpelaajien kanssa vielä tökkii, mutta Di Maulo on ilmiselvästi kova sana Suomen liigaan. Viime vuonna hän johdatti St. John’s -yliopiston huippukauteen yhtenä joukkueen – ja koulun historian – parhaista pelaajista. Verrattain pitkänä passarina pystyy vaarallisiin toisen kosketuksen hyökkäysratkaisuihin.

Perjantaina 25. syyskuuta LP Viesti tekee vastavierailun Hämeenlinnaan. Lentopallon Mestaruusliigan varsinainen avauspäivä on 1. lokakuuta.