Niklas Seppänen panee nyt parketin märäksi Loimaalla, mutta mielessä ovat maajoukkue ja ulkomaat

Kuva: CEV.eu

Yleispelaaja Niklas Seppänen on yksi kiinnostavimmista pelaajista lentopallon Mestaruusliigan kaudella 2020-2021.

Seppänen kantaa nyt Hurrikaani-Loimaan värejä. Hän kertoo viihtyneensä hyvin Loimaalla, ja meininki treeneissä on ollut positiivista. Myös valmentaja, Jussi Heino, on mieleen.

– Hän ottaa asiat rauhallisesti eikä turhia höntyile. Hän on yksi syy, että lähdin Hurrikaaniin. Hänellä on minulle paljon annettavaa, koska hän pelasi urallaan samassa roolissa, Seppänen sanoi Helsingissä torstaina.

Ammattilaisena Seppänen on vaikuttanut Ranskassa, Saksassa ja Valko-Venäjällä. Valko-Venäjällä hänet valittiin kauden parhaaksi hyökkääjäpelaajaksi vuonna 2018. Kokkolan Tiikerit ja Korson Veto (nyk. Vantaa Ducks) ovat hänen aiemmat joukkueensa Mestaruusliigassa.

Seppänen, 27, lähentelee lentopalloilijana priimavuosiaan. Se tietää hyvää myös Suomen maajoukkueelle, joka isännöi yhtä EM-kisojen alkulohkoa ensi vuonna.

– Haluaisin itseni nuoreksi kokea edelleen, mutta toinen on todellisuus Loimaalla, pelimies virnisti.

– On ollut paljon loukkaantumisia ja rikkonaisia kausia, joten nyt olisi uuden nousun paikka. Ehjä kausi on tavoite. Ja sitten ulkomaille ja maajoukkueeseen, totta kai.

Valmentaja Heino rankkaa Seppäsen korkealle.

– Hän on hyvin ammattimainen ja äärimmäisen vakavasti työntekemiseen suhtautuva pelaaja. Hän on erinomainen esimerkki nuorille ja antaa aina kaikkensa. Ei ole treeniä, ettei olisi parketti märkänä, Heino luonnehti.

Loimaalla ovi kävi tiuhaan kausien välissä. Antti Ropponen ja Henrik Porkka lähtivät Sveitsiin, Jesse Mäntylä oululaiseen Ettaan. Seppäsen ohella tulopuolen väkevä nimi on maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalo.

– Korona-ajan takia emme voineet kaikkia lähtijöitä pitää. Mutta Loimaalla omistautuneisuus on suurta. Kaislasalosta saamme maajoukkuestatuksen kaverin, joka voi nyt näyttää taitonsa. Mielenkiinnolla odotan, mitä saadaan irti Samulista.

Vaihtuvuus ei ole yksin Hurrikaani-Loimaan ongelma. Nimilistat muuttuivat muillakin kärkeen uumoilluilla ryhmillä. Seppäsellä on vahva käsitys tulevasta.

– Kyllä me mestaruus voitetaan.

Lentopallon Mestaruusliiga vietti avajaistapahtumaa Helsingissä torstaina. Liigaottelut käynnistyvät ensi torstaina eli 1. lokakuuta.