Savo Volley hankki Tommi Siirilän

Savo Volley on kokoamassa lentopallon miesten Mestaruusliigan vahvinta keskitorjujaosastoa.

Tommi Siirilä siirtyy Savo Volleyn joukkueeseen kaudeksi 2023-24, ja sopimus kattaa seuraavankin kauden. Siirilä on pelannut Savo Volleyssa aikaisemminkin.

Siirilän, 29, ohella verkon keskustassa tulee komentamaan Jakub Kovac, jolla on jo takana kaksi kautta joukkueessa. Kovac kuuluu liigan parhaisiin pelipaikallaan.

Lisäksi keskitorjujaksi tulee 199-senttinen Petteri Härkönen, joka muistetaan hyvistä otteistaan Karelian Hurmoksessa.

– Päädyin Savoon, koska tiedän, että täällä tavoitteet ovat kovat, ja joukkue kasataan sen mukaan. Tavoitteeni on auttaa Savo Volley sen lyhyen historian parhaimpaan saavutukseen, Siirilä sanoo Savo Volleyn verkkosivuilla.

Siirilä nousi tietoisuuteen Kokkolan Tiikereissä. Kun Suomen maajoukkueessakin tuli hyviä esityksiä, ranskalainen Ajaccio nappasi miehen joukkueeseensa. Vuonna 2017 Siirilä sai pestin italialaiseen huipputason joukkueeseen Perugiaan. Nuorella urheilijalla rooli jäi pieneksi.

Kuten monilla muillakin kansainvälistä uraa tekevillä lentopalloilijoilla, Siirilällä on seura vaihtunut tiuhaan. Ulkomailla hän on pelannut Ranskassa, Italiassa, Saksassa ja Sloveniassa. Mestaruusliigassa hän on edustanut Pielaveden Sampoa, Tiikereitä, VaLePaa, Savoa ja KyKy-Betsetiä.

Ensi kaudeksi Savo Volley on hankkinut myös maajoukkuehakkuri Joonas Jokelan, joten erittäin laadukas ryhmä on kehitteillä.

LiigaPloki: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Kara Inskip ja Aliisa Kähkölä on kiinnitetty LiigaPlokin keskitorjujiksi. Kähkölälle LiigaPloki-kaudesta tulee kolmas. Australialainen Inskip puolestaan pelasi viime kaudella Arctic Volleyssa.

– Mielestäni ensi kauden joukkueemme on hyvin kilpailukykyinen. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kehittämään omaa pelaamistani ja auttamaan joukkuetta kasvamaan, Inskip sanoo.

Pihtiputaalla ovat hihat heiluneet keväällä, ja joukkue alkaakin olla valmis. Katso LiigaPlokin pelaajat tästä.

Nurmon Jymy: Veda Mansikkaviita liittyy ensi kauden liigaryhmään. Passari on tuttu muun muassa LP Viestistä, jonka joukkueessa hän pääsi esiintymään Mestarien liigassakin. Mansikkaviita on pelannut myös LP-Vampulassa, Kuortaneella ja Jymyn akatemiajoukkueessa. Viimeksi hän on vaikuttanut 1-sarjassa.

– Vahvuuksiani ovat pelinluku, passitarkkuus ja niin sanottujen kuumien pelaajien löytäminen. Kehittämistä on torjunta- ja keskipelissä, sanoo Mansikkaviita.

Nuoret pelaajat Veera Heinimäki (yleispelaaja) ja Nitta Korhonen (libero) jatkavat Nurmossa.

Äskettäin Jymy kertoi hankkineensa yhdysvaltalaisen hakkurin Jada Bursen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: SM-hopeajoukkue pysyy italialaisen Giovanni Torchion valmennuksessa.

– Haluamme olla edelleen Mestaruusliigan kärkinelikossa. Meille on tulossa taas hyvä joukkue, josta tulee vielä erinomainen kokonaisuus, kun pääsemme yhdessä töihin, Torchio maalailee.