Nurmon Jymy hankki hakkurin Yhdysvalloista

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Nurmon Jymy on hankkinut uuden hakkurin.

Jymyn liigaryhmän JymyVolleyn uusi päähyökkääjä on yhdysvaltalainen Jada Burse. Burse, 25 vuotta ja 183 senttimetriä, oli päättyneellä kaudella voittamassa Albanian liigamestaruutta Partizani Tiranan joukkueessa.

Ammattilaisena Burse on vaikuttanut myös Kuwaitissa ja Brasiliassa. Hän teki yliopistouran Arizona Staten ja Kansasin joukkueissa.

Burse kuvailee Jymyn tiedotteessa itseään intohimoiseksi joukkuepelaajaksi. Voimaa on paljon, mutta suurimpana vahvuutenaan hän pitää kykyä pelata hyvin paineen alla. Hän on kokeillut jo valmentajan töitäkin.

– Valmentaminen auttaa minua itseänikin kehittymään, Burse sanoo.

Viime kaudella Jymy jäi runkosarjan viimeiseksi, mutta vältti varsinaiset liigakarsinnat kaadettuaan esikarsinnoissa Arctic Volleyn. Nurmossa siirrytään Patrik Ojaniemen valmennukseen.

LP-Vampula: Jovana Biberdzic on tuore vahvistus Vampulan yleispelaajaosastolle. Hänen kotimaansa on Bosnia ja Hertsegovina. Vahvistukselle on tilausta, sillä viime kauden avainpelaaja Kristiana Petrova siirtyy toisaalle.

– Jovana on tottunut voittamaan, ja siitäkin saattaa olla jatkossa nuorelle ja vielä melko kokemattomalle joukkueellemme jossain vaiheessa hyötyä, sanoo LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

Biberdzicillä on ikää 22 vuotta ja pituutta 184 senttimetriä. Hän kuuluu Bosnian ja Hertsegovinan maajoukkueeseen, joka pelaa parhaillaan Euroopan kultaista liigaa.

Yleispelaaja Aliisa Mansikka-aho on tehnyt jatkosopimuksen LP-Vampulan kanssa.

OrPo: Orivedelle saadaan erittäin mielenkiintoinen passari, sillä Jenna Ylivainio siirtyy OrPoon Hämeenlinnan Lentopallokerhosta.

Ylivainio on yksi Suomen lupaavimmista passareista, ja nyt maisemanvaihdos voi tuoda lisäpontta hänen uralleen. Passari loukkaantui viime kaudella eikä päässyt keväällä aivan parhaaseen vireeseensä.

Andrea Carasin valmentaman joukkueen uusia mielenkiintoisia kasvoja ovat myös Teija Vuorenmaa ja Suomen potentiaalisimpiin junioreihin kuuluva Nea Subotic.

LP Kangasala: Maajoukkueringissäkin piipahtanut Viivi Pyhäjärvi jatkaa Kangasalla. Woman Volleyn ja Pölkky Kuusamon kautta Kangasalle päätynyt yleispelaaja odottaa ehjää kautta, sillä viime vuosina loukkaantumisia on ollut riittämiin.

– Taso ei säilynyt illasta toiseen (viime kaudella). Nyt lähtötilanne on aivan toinen. Viiviltä löytyy liigatasolle loistava vastaanotto ja riittävä hyökkäyspeli, valmentaja Arttu Keränen arvioi.

Inka Sairiala jatkaa liberona. Vastuuta saattaa olla tulossa aiempaa enemmän, sillä ykköslibero Tiiamari Sievänen lopetti liigauransa.