Nea Subotic: yksi Suomen lupaavimmista lentopalloilijoista

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Nea Subotic siirtyy Mestaruusliigassa Oriveden Ponnistukseen.

Yleispelaaja Subotic on yksi Suomen lupaavimmista lentopalloilijoista. Hän on tuttu helsinkiläisestä PuMa-Volleysta sekä Suomen nuorten maajoukkueesta. Liigakokemusta on Hämeenlinnan Lentopallokerhosta.

Kesäkuussa 17 vuotta täyttävällä Suboticilla on pituutta 180 senttimetriä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan viime kaudella Subotic pääsi kentälle 17 erässä ja teki 28 pistettä. Pudotuspeleissä vastuuta tuli vielä niukasti, mutta nuori urheilija pääsi pokkaamaan SM-hopean. Hämeenlinna hävisi loppuotteluissa Pölkky Kuusamolle.

Kaudella 2022-23 Subotic pelasi Hämeenlinnassa liigaa sekä PuMassa 1-sarjaa ja juniorisarjoja. Hän on menestynyt myös beach volleyssa.

OrPo tunnetaan vahvasta juniorityöstään, ja paikallisessa lukiossa on tarjolla lentopallolinja. Kun päävalmentajana vielä on italialainen Andrea Carasi, nuoren ja ulkomaiden kentille tähtäävän lentopalloilijan näkymät ovat hyvät.

– Tuntuu, että valmentaja Andrea Carasi pystyy auttamaan mua kehittymään tosi paljon. Odotan uutta näkemystä valmentajilta ja maisemanvaihdostakin, kun olen pitkään ollut samoissa seuroissa, Subotic kertoo.

OrPon nuoreen ja lupaavaan kaartiin kuuluvat ensi kaudella myös yleispelaaja Ada Aronen ja keskitorjuja Jessika Mursula. Lisäksi oma kasvatti Henna Strengell nousee liigarinkiin.

Arctic Volley: Passari Neea Tasala ja yleispelaaja Larissa Isokääntä jatkavat Rovaniemellä.

Hurrikaani-Loimaa: Varsinais-Suomessa on paikallisliikehdintää, sillä miesten Mestaruusliigassa yleispelaaja Väinö Rahko siirtyy Raision Loimusta Loimaalle. Loimussa Rahko toimi muun muassa joukkueen kapteenina.

Hurrikaani kertoo Rahkon, 22, sopimuksen olevan kahden vuoden mittainen.

– Viime kesänä panostin todella paljon fysiikkaan ja sitä kautta tuli onnistumisia. Halusin tutuista ympyröistä pois ja saada uusia haasteita, Rahko sanoo Hurrikaanin verkkosivuilla.

Ensi kaudelle Hurrikaani saa myös keskitorjuja Nuutti Niinivaaran. Hän edusti viime kaudella Karelian Hurmosta.

Kokkolan Tiikerit: Hakkuri Oskari Keskinen palaa Kokkolaan. Tiikereillä on jo muutama sopimus koossa.