Oskari Keskinen takaisin Kokkolan Tiikereihin

Kuva: CEV.eu

Kokkolan Tiikereiden valmistautuminen lentopallon miesten Mestaruusliigan kauteen 2023-24 on lupaavassa vauhdissa.

Merkittävä kevätuutinen on hakkuri Oskari Keskisen paluu Kokkolaan. Keskinen teki vaikutuksen Tiikereissä kolmen kauden ajan, mutta vietti viime kauden KyKy-Betsetin joukkueessa.

Keskinen oli odotetusti yksi Kyvyn avainpelaajista. Hän teki runkosarjassa 497 pistettä ja sijoittui liigan pistepörssissä seitsemänneksi. KyKy jäi sarjan viimeiseksi, mutta selviytyi karsinnoista. Keskinen voitti karsintojen pistepörssin.

Tiikerit on tehnyt hyvää jälkeä Mikko Keskisipilän valmennuksessa. Joukkue palasi mitalikantaan keväällä 2021 ottamalla SM-pronssia.

– Tänne on helppo tulla takas. Tuttu ryhmä ja pääsee Mikon valmennukseen. Tietää mitä saa, Keskinen sanoo Tiikerien verkkosivuilla.

Tärkeistä kuusikkopelaajista keskitorjuja Rami Rekomaa ja yleispelaaja Jere Mäkinen jatkavat Tiikereissä. Joukkueessa pysyy myös Aleksi Mäkiluoma, joka pelaa liberon paikkaa.

Tiikerit kertoo pyrkivänsä saamaan uuden joukkueen rungon kasaan noin kahden viikon sisällä.

Viime kaudella Tiikerit sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja hävisi puolivälierissä Akaa-Volleylle.

Hurrikaani-Loimaa: Aleksi Muukkonen on siirtymässä belgialaiseen Lindemans Aalstiin. Muukkonen on nähty niin yleispelaajana kuin hakkurina.

Savo Volley: Joonas Jokela siirtyy Savo Volleyhin Raision Loimusta.

LP-Vampula: Stefan Paunovic on lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan LP-Vampulan uusi päävalmentaja. Serbialainen Paunovic, 32, on viimeksi valmentanut Pohjois-Makedonian nuorten maajoukkuetta ja naisten maajoukkuetta.

Kaksi viime kautta Vampulaa valmensi Ziga Kos.

– Etsimme taktista ja teknistä sekä nykylentopallon mukaista otetta omaavaa valmentajaa, jolla on paljon osaamista ja kokemusta aikuisten lisäksi myös nuorten pelaajien kehittämisestä ja opettamisesta, LP-Vampulan manageri Timo Talvitie sanoo.

Päättyneellä liigakaudella Vampula eteni pudotuspeleihin ja koki puolivälierissä tappion Puijo Wolleylle.

Arctic Volley: Jukka Lehtosen valmennukseen siirtyvä Arctic Volley uudistuu vahvasti ainakin ulkomaalaisosastolla. Viime kauden vahvistukset, kuten avainpelaaja Megan Vander Meer, vaihtavat maisemaa.

Anni Pohjanen puolestaan siirtyy pelaamaan 2-sarjajoukkueeseen.

Viime kaudella Arctic oli toiseksi viimeinen runkosarjassa ja joutui karsimaan liigapaikastaan. Karsinnoissa Arctic voitti 1-sarjan mestarin Joen Jujun.