Tshekki taivutti Suomen lentopallomiehet jännitysottelussa

Kuva: CEV.eu

Tshekki voitti Suomen erin 3-2 Euroopan kultaisen liigan lentopallo-ottelussa keskiviikkona.

Suomi lähti Zlinissä käytyyn kamppailuun huomattavasti valmiimpana ja voitti ensimmäisen erän ylivoimaisesti pistein 25-16.

Tshekki paransi kuitenkin otettaan tuntuvasti. Seuraavat erät olivat tasaisempia, ja isännät veivät ne nimiinsä pistein 25-22 ja 25-23.

Suomi pakotti kamppailun täyteen viiteen erään vietyään neljännen setin 25-23. ”Nitroerässä” Tshekki oli vahvempi pistein 16-14.

Suomen avauskuusikossa pelasivat passari Fedor Ivanov, hakkuri Joonas Jokela, keskitorjujat Severi Savonsalmi ja Miro Leinonen sekä yleispelaajat Antti Ronkainen ja Niko Suihkonen. Liberona toimi Voitto Köykkä.

Kolmannessa erässä Miika Haapaniemi nousi aloitukseen Leinosen tilalle.

Savonsalmi nousi yllättäen keskitorjujan paikalta Suomen pisteykköseksi 16 pinnallaan (11 hyökkäystä, 5 torjuntaa). Jokela ja Suihkonen tekivät 15 pistettä mieheen.

Eniten aloitussyötön vastaanottoja kertyi Ronkaiselle. Köykkä poimi Suomelle monta tärkeää puolustuspalloa.

Tshekin vasenkätinen, 206-senttinen hakkuri Marek Sotola oli Suomelle odotetun vaikea pideltävä. Sotola nousi tshekkien pisterohmuksi 20 merkinnällään.

– Ottelu oli hyvin tasainen. Tshekit pelasivat hyvin, varsinkin monipuolinen Sotola, jonka taidot tunnetaan, kommentoi Suomen valmentaja Joel Banks.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Analysoimme pelaamista videolta ja selvitämme joitakin asioita. Harmi, että hävisimme, mutta Sotola ratkaisi tämän ottelun, lisäsi Banks.

Lohkon C toisessa keskiviikko-ottelussa Viro voitti kotonaan Slovakian erin 3-0.

Kesäliigan ensimmäisessä ottelussaan Suomi voitti Viron vieraissa 3-0-tuloksella. Tshekki on voittanut molemmat ottelunsa.

Banksin luotsaama Suomi jatkaa kotiottelulla, ja 4. kesäkuuta sinivalkoiset saavat vieraakseen Slovakian. Alkulohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja.

Euroopan kultaisen liigan muut joukkueet ovat Portugali, Romania, Tanska ja Turkki (lohko A) sekä Belgia, Kroatia, Ukraina ja Pohjois-Makedonia (lohko B).

Neljän parhaan joukkueen lopputurnaus käydään Kroatiassa 24. ja 25. kesäkuuta.

Euroopan kultainen liiga kesäliigojen kakkostaso. Ylin taso on kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n järjestämä Volleyball Nations League (VNL). Tuomas Sammelvuon valmentama Kanada on mukana VNL:ssä.