Savo Volley täydensi verkon keskustaa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigan hallitseva pronssimitalisti Savo Volley kokoaa uutta joukkuettaan hyvää vauhtia.

Tuorein kiinnitys on keskitorjuja Petteri Härkönen. Hän siirtyy Savoon Karelian Hurmoksesta.

Härkönen, 24, herätti myönteistä huomiota aina yllätysvalmiin Hurmoksen verkon keskustassa. Päättyneellä kaudella hän jäi joensuulaisjoukkueessa kuitenkin hieman pienempään rooliin.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen uskoo, että joukkue saa 199-senttisestä Härkösestä hyvän lisän.

– Näen Petterissä paljon käyttämätöntä potentiaalia. Hyvällä asenteella ja motivaatiolla töitä tekevä urheilija on aina mukava saada joukkueeseen, Tolvanen sanoo Savo Volleyn verkkosivuilla.

Savon toistaiseksi suurin hankintauutinen tuli hakkuriosastolta. Päähyökkääjän paikan ottaa Suomen maajoukkueestakin tuttu Joonas Jokela, joka on viimeksi edustanut Raision Loimua.

Hankintoja ovat myös yleispelaaja Alvi Shurdhi (viime kaudella Perungan Pojat) ja passari Arttu Lehtimäki (Lempo-Volley). Yleispelaaja Michael Michelau ja keskitorjuja Jakub Kovac jatkavat Savo Volleyssa.

Passari Ilja Ivanov puolestaan siirtyy Akaa-Volleyn joukkueeseen.

Kokkolan Tiikerit: Ikonipelaaja Antti Leppälä jatkaa kokkolalaisten keskitorjujana. Leppälä, 31, on kuulunut Tiikerien avainpelaajiin jo suurista menestysvuosista asti (Tiikerit voitti SM-kultaa 2013, -15 ja -16).

Vantaa Ducks: Yleispelaaja Kalle Kattelus jatkaa Korsossa. Katso Ducksin tilanteesta lisätietoja tästä.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Michaela Madsen pysyy Kerhon vahvuudessa. Hämeenlinna otti viime kaudella SM-hopeaa ja cupin voiton.

– Lentiskerhossa mulla on ollut aina hyvä olla, ja musta on pidetty huolta. Rakennetaan hyvä joukkue, joka haluaa kehittyä ja tehdä töitä yhteisen tavoitteen eteen, keskitorjuja Madsen sanoo.

Liigan viime kauden paras yleispelaaja Jenny Mosser siirtyy Hämeenlinnasta Saksaan.

OrPo: Maajoukkuerinkiinkin päässyt libero Emilia Putkisaari on OrPon pelaaja myös ensi kaudella.

LiigaPloki: Hakan Can Turan on valittu LiigaPlokin apuvalmentajaksi. Turkkilainen toimii päävalmentaja Kim Buchwaldin tukena. Buchwaldilla alkaa toinen kausi joukkueen luotsina.