Vantaa Ducks teki ensimmäisen hankintansa

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Vantaa Ducksin uusi joukkue muotoutuu hiljalleen.

Ducksin ensimmäinen varsinainen hankinta on Eetu Kulmala. Hän siirtyy Korsoon Raision Loimusta ja vaihtaa samalla yleispelaajan roolin liberon pelipaikkaan.

– Olen vuoden päivät miettinyt peliroolin vaihtamista, ja se tuntuu minusta oikealta, Kulmala sanoo Ducksin verkkosivuilla.

– Tässä on suurempi vapaus kuin yleispelaajana. Paljon opittavaa kuitenkin vielä on. Joukkueen muiden jäsenten pitää voida luottaa tekemiseeni. Haluan olla tukipilari kentällä, uusi libero lisää.

Uuden tulijan lisäksi Ducks on varmistanut muutaman tärkeän jatkosopimuksen. Passari Joona Väänänen, keskitorjuja Henrik Porkka ja yleispelaaja Ville Kattelus pysyvät vantaalaisten vahvuudessa.

Jatkajia ovat myös Iiro Seppälä ja Nico Mäki-Valtari.

Menneellä kaudella Ducks jäi Mestaruusliigan runkosarjassa kymmenenneksi. Varsinaisiin liigakarsintoihin vantaalaisryhmä ei kuitenkaan joutunut, sillä KyKy-Betset kaatui esikarsintavaiheessa.

Kauden 2022-23 jälkeen Ducks menetti kaksi tärkeää kuusikkopelaajaa – keskitorjuja Lauri Lehtonen ja hakkuri Alek Rastamo siirtyivät TUTO Volleyn joukkueeseen – sekä Akaa-Volleyn väreihin vaihtaneen liberon Louis Pineaun.

Päävalmentajana jatkaa Juho Rajala.

Savo Volley: Hallitseva SM-pronssimitalisti värväsi ryhmäänsä passari Arttu Lehtimäen. VaLePassa lentopalloilun aloittanut Lehtimäki oli mukana VaLePan organisaatiossa vuosia, mutta pelasi viime kaudet Karelian Hurmoksessa sekä 1-sarjaa Lempo-Volleyssa.

LP-Vampula: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Huittisten ylpeys on varmistanut keskitorjujakaksikon Ella Aalto – Ada Vikstedt palvelukset ensi kaudelle.

Aalto, 22, sai varsin mukavasti peliaikaa viime kaudella, kun taas Vikstedt, 21, oli vielä pienemmässä roolissa. Vampula pääsi niukasti pudotuspeleihin, mutta antoi puolivälierissä täyden vastuksen runkosarjavoittaja Puijo Wolleylle.

– Viime kauden päätöksestä jäi nälkää tulevaan kauteen. Meille on tulossa hyvä joukkue, jossa on sekoitus uutta ja vanhaa, Aalto kertoo.

Viime kaudella hyvää jälkeä verkon keskustassa tehnyt kanadalaisurheilija Vanessa Jarman on siirtymässä Vampulasta toisaalle.

OrPo: Nuori keskitorjuja Naomie Jeger jatkaa liigaryhmässä. Jeger, 18, pääsi hieman maistamaan liigavauhtia viime kaudella. Vilppulan Tähden kasvatti kuuluu Suomen nuorten maajoukkueen rinkiin.