Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Lentopallon Mestaruusliigaa 2023-24 on takana runsaat kolme viikkoa.

Viikonlopun otteluiden jälkeen LP Kangasala johtaa naisten Mestaruusliigaa. Miesten liigan kärjessä puolestaan on viisi ensimmäistä otteluaan voittanut VaLePa, joka valmistautuu Mestarien liigan koviin karsintaotteluihin.

Lentopallo.info nostaa menneen viikonvaihteen ilmiöt seuraavasti.

5. Vaihtuvat maisemat – Nilsiä ja Hattula saivat kokea naisten liigalentopalloilua. Puijo Wolley järjesti Arctic Volley -kamppailun Nilsiän liikuntahallissa, kun taas Hämeenlinnan Lentopallokerho pelasi kotiottelunsa LiigaPlokia vastaan Hattulan Juteinikeskuksessa.

Lisäksi Salossa nähtiin miesten lentopalloliigaa, kun TUTO Volley isännöi Vantaa Ducksia lauantaina ja voitti 3-0. Salossa vietettiin kahden ottelun liigalauantai, ja samalla pääsylipulla näki myös naisten kamppailun LP Viesti – OrPo.

4. Savolaiset telineissä – Vasta 14. lokakuuta kautensa avannut Savo Volley on saanut kuudesta mahdollisesta sarjapisteestä vain yhden. Ensimmäisessä ottelussaan Savo hävisi kotonaan Akaa-Volleylle 2-3, ja sunnuntaina Kokkolan Tiikerit marssi kotisalissaan 3-1-voittoon.

Savon päävalmentaja Timo Tolvanen piti joukkueensa Kokkolan-esitystä aneemisena, mutta toivoo otteen löytyvän harjoituksissa. Seuraava liigaottelu on ohjelmassa vasta 4. marraskuuta.

– Emmeköhän me treeneissä saa jotakin aikaan. Minulla on sinänsä selkeä käsitys siitä, mitä meidän täytyy tehdä. Tämä ottelu oli meille tosi tärkeä opetus, sanoi Tolvanen.

3. Takkuilevaa hurmosta – Karelian Hurmokselle ennakoitiin haasteellista kautta, ja vaikeaa joensuulaisilla on ollutkin. Hurmos oli viikonlopun ainoa kahden ottelun joukkue ja samalla myös kahden tappion joukkue. Hurmos kaatui lauantaina Hurrikaani-Loimaalle 0-3 ja sunnuntaina Akaa-Volleylle 1-3.

– Meillä on vielä paljon mietittävää, ja meidän on löydettävä identiteettimme. Olemme vaihdelleet yhdistelmiä jatkuvasti. Nyt täytyy keskittyä siihen, että parannamme tekemistämme pallo ja erä kerrallaan, Hurmoksen päävalmentaja Daryl Tay sanoi.

2. Kyyjärven hakkurikyky – KyKy-Betset vakiinnuttaa liiga-asemaansa hyvää vauhtia. Viime kaudella oli hankalaa hyvästä yrityksestä huolimatta, mutta nyt syntyy tulostakin. Neljän ottelun jälkeen joukkue on miesten liigassa neljäntenä.

Latvialaisvahvan Kyvyn paras löytö on 21-vuotias hakkuri Renars-Pauls Jansons, joka johtaa liigan plus-miinustilastoa lukemalla +66 ja on pistepörssissä kolmantena. Lue Jansonsista lisää tästä.

1. Vimpula Vampula vot – LP-Vampulalla ovat kaudet alkaneet liian usein vaisusti, mutta tänä syksynä on aivan toinen ääni kellossa. Pitkälti uusiksi mennyt joukkue uhkuu peli-iloa, ja yhteispeli sujuu lähtökohtiin nähden mallikkaasti. Uusi valmentaja Stefan Paunovic on saanut huittislaisjoukkueen nopeasti kuosiin.

Ulkomaalaishankinnoista esiin on noussut varsinkin yleispelaaja Jovana Biberdzic, joka johtaa naisten Mestaruusliigan pistepörssiä tasan sadan pisteen saldolla. Pörssin kaksoisjohdon takaa joukkuetoveri, 98 pinnaa viimeistellyt hakkuri Cheyenne Jones.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina naisten ottelulla Pölkky Kuusamo – Arctic Volley.

Lentopallon Mestaruusliiga viikonloppuna

Hurrikaani-Hurmos 3-0
KyKy-VaLePa 2-3
TUTO-Ducks 3-0

Akaa-Hurmos 3-1
Tiikerit-Savo 3-1

Viesti-OrPo 3-1
Vampula-Jymy 3-0
Puijo-Arctic 3-1

Hämeenlinna-LiigaPloki 2-3