Ada Aronen vaihtaa seuraa lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho vahvistuu Ada Arosella.

Yleispelaaja Aronen, 21, on pelannut tähänastisen liigauransa Oriveden Ponnistuksessa. Suuri läpimurto tuli kevään 2023 pudotuspeleissä, ja oivalliset otteet toivat Aroselle myös paikan Suomen maajoukkueeseen.

Aronen avasi arvokisauransa lentopallon naisten EM-kisoissa 2023. Hän kuuluu myös maajoukkuekauden 2024 ryhmään.

Päättyneellä kaudella Ada Aronen lukeutui OrPon tärkeimpiin pelaajiin. OrPo taisteli taas hyvin playoffeissa, mutta puolivälierien ottelusarjassa LP-Vampula oli väkevämpi.

Mestaruusliigassa nähdään valtava määrä turhia jujuja, ja pudotuspeleissä Aronen päättikin antaa iskulyöntinsä puhua.

– Mietiskelin, että lyön kovaa, oli paikka mikä tahansa. Vedin jokaisen pallon niin kovaa kuin ”haukkarista” lähti, Aronen sanoi keväällä voitokkaan kamppailun jälkeen.

Hämeenlinnaan siirtyvät ensi kaudeksi myös serbialainen yleispelaaja Vanja Przul ja paluumuuttaja Jenna Ylivainio. Uusi päävalmentaja Andrea Carasi puolestaan tuntee Arosen jo Orivedeltä.

– Hän ymmärsi, mitä pyydän ja haluan, ja hän oli valmis tekemään sen eteen uskomattoman paljon töitä. Ada on kunnianhimoinen ja hyvä joukkuekaveri, hän tuo iloa ja rakkautta lentopalloon. Hän on kovalla työnteollaan ja suorituksillaan ansainnut paikkansa maajoukkueessa, Carasi kommentoi Lentopallokerhon verkkosivuilla.

Pölkky Kuusamo: Kolminkertaiseen kultajoukkueeseen on tulossa vaihtuvuutta ja jatkuvuutta. Viimeisimpään mestarijoukkueeseen kuuluneet Amiya Jones, Makenzie Harris, Cortney VanLiew ja Erin Shomaker jatkavat Kuusamossa. Jones on keskitorjuja, muut ovat yleispelaajia. Shomaker on välillä pelannut hakkurinakin.

Passariosasto menee uusiksi. Nea Luntamo tulee Pölkkyyn LP Viestistä ja Roosa Rautio Arctic Volleysta. Venla Pirinen tulee liberoksi 1-sarjan Joen Jujusta.

Maajoukkuetason libero Sanna Häkkinen palaa välivuoden jälkeen liigakentille. Oona Pennanen jatkaa Pölkyssä.

Arctic Volley: Rovaniemen liigajoukkue on täydentynyt Vilma Isometsällä ja Iida Mikkosella.

Leinoset jatkavat VaLePassa

Miro Leinonen ja Jiri Leinonen pysyvät lentopallon miesten Mestaruusliigan pronssijoukkue VaLePan vahvuudessa. Miro vaikuttaa keskitorjujana ja Jiri yleispelaajana.

Miron kausi oli jokseenkin rikkonainen, kun taas Jiri teki vahvaa läpimurtoa ja nousi VaLePan aloituskuusikkoon. Veljeskaksikolla on lentopallo verissä, sillä myös isä Sami ja isoisä Olavi olivat kovan luokan pelimiehiä.

– Vahvan kauden pelannut Jiri näytti, että hän pystyy kantamaan isoa vastuuta. Hän on vahva lenkki myös tulevan kauden joukkueessa. Hyvä joukkuepelaaja, joka antaa koko joukkueelle energiaa. Pidän myös Jirin rennosta ja keskustelevasta tyylistä urheilijana, päävalmentaja Janne Kangaskokko kertoi.

Kuva: Hannu Moilanen

Miro Leinosella oli sopimuksessaan alkavaa kautta koskeva optio, jonka hän käytti.

– Koen, että VaLePassa on hyvät harjoitusolosuhteet ja hyvä mahdollisuus kehittyä. Odotan itseltäni kehitystä ja tasaisempaa suorittamista ja joukkueelta kovaa työntekoa, keskitorjuja sanoi.

Savo Volley: Arttu Keränen on savolaisjoukkueen uusi päävalmentaja. Lue tästä lisää.