Savo Volley saapui tienristeykseen, ja nyt sen on päätettävä, jatkuuko matka ylä- vai alamäkeen

Kuva: CEV.eu

Neljän päivän jakso tammikuussa 2020 oli julma Savo Volleylle. Sunnuntaina Savo Volley mureni lentopallon Suomen Cupin loppuottelussa, ja keskiviikkona liigan keskikastin Kokkolan Tiikerit kaatoi savolaiset 3-1.

Kaksi perättäistappiota eivät kaada kenenkään kautta, mutta Savolla tapahtumasarja saattaa olla oire suuremmasta ilmiöstä.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen kertoi jättävänsä joukkueen tämän kauden jälkeen – riittääkö hänen auktoriteettinsa? Kovavireinen yleispelaaja Miro Määttänen loukkaantui Kokkolassa – löytyykö riittävän hyvää korvaajaa, jos mies joutuu olemaan pitkään poissa? Olli-Pekka Ojansivu ja Antti Siltala ovat loistavia lentopalloilijoita ja vetovoimaisia persoonia – irtoaako paras loppukaudella?

Kun Savo Volley esittää parastaan, taistelee se lentopallon Suomen mestaruudesta varmuudella. Jos pelaaminen on viime päivinä nähdyn kaltaista, lässähtää meno kuten viime kaudella. Savolaisjoukkue on tienristeyksessä. Lauantaina Savo Volley ja Hurrikaani-Loimaa pelaavat liigan kärkiottelun. Ehkä jo sen jälkeen tiedämme, viekö joukkueen suunta ylä- vai alamäkeen.

Viisaampia olemme viimeistään 16. helmikuuta. Sen jälkeen Savo on kohdannut paitsi Hurrikaanin kertaalleen myös VaLePan kahdesti.

Tiikerit-tappioon valmentaja Tuovinen haki osaselitystä otteluruuhkasta. Sellaista on toki luvassa jokaiselle joukkueelle jossain vaiheessa kautta. Hurrikaani-ottelu on Savolle otteluohjelman valossa loistava tilaisuus. Kärkiotteluvoiton jälkeen olisi makeaa lähteä lähes viikon ottelutauolle, varsinkin, kun tauon jälkeen päästään alakastin joukkueiden kimppuun (Team Lakkapää kerran, Vantaa Ducks kahdesti).

Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa tulevat olemaan – tutusti – lentopallon Mestaruusliigan kärkikahinoissa keväällä. Liiga tarvitsee realistisia haastajia, kuten Savo Volleyn ja Akaa-Volleyn. Ja mikseivät vaikka Tiikerit ja Raision Loimukin voisi olla mukana hämmentämässä? Savo Volley on porukoista potentiaalisin. Pelailemalla menestys ei silti tule, vaan mustakeltaisissa on nyt lyötävä kädet kunnolla kuraan. Se on joukkueen ja koko liigayhteisön etu.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.