Lentopallonäytelmä ilman yleisöä – ”Erikoinen tilanne, kun ei tiedetä, jatkuuko kausi”

Koronaviruksen aiheuttamien terveysriskien takia lentopallon Mestaruusliigan ottelu Raision Loimu – Karelian Hurmos pelattiin ilman yleisöä. Hurmoksen valmentaja Aigars Birtzulis piti tilannetta hankalana.

– Ilman yleisöä on vaikea pelata. Pelaajat ovat kuin näyttelijöitä, ja heidän työnsä on miellyttää yleisöä. Raisiossa on normaalisti hyvin pelissä mukana elävä ja asiantunteva yleisö, joka kannustaa molempia joukkueita hyvistä suorituksista, Birtzulis kommentoi.

Perjantaisessa ottelussa Hurmos nousi arvokkaaseen 3-2-voittoon oltuaan tappiolla erin 0-2. Nousijajoukkue Hurmoksella on edelleen mahdollisuus päätyä kahdeksan parhaan joukkoon. Se tietäisi karsintojen välttämistä.

Miesten liigaa lukuun ottamatta lentopallon sarjatoiminta on keskeytetty Suomessa. Jäljellä olevat miesten runkosarjan ottelut pelataan suljettujen ovien takana. Runkosarja päättyy sunnuntaina.

Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen odottaa kevään otteluita, vaikkei niiden toteutumisesta ole varmuutta.

– Toivottavasti saadaan pelattua jonkinlaiset kevään ratkaisupelit. Erikoinen tilanne, kun ei ole tiedossa, että jatkuuko kausi, sanaili Vuorinen.

Loimu selviytyy pudotuspeleihin, jos sellaiset pelataan. Viimeinen eli kahdeksas pudotuspelipaikka ratkeaa Hurmoksen (32 pistettä) ja Oulun Ettan (31 pistettä) välillä. Runkosarjan yhdeksäs ja kymmenes (Team Lakkapää) joutuvat liigakarsintoihin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pudotuspelien oli määrä alkaa torstaina. Lajiliitto tekee mahdollisesti lisäpäätöksiä ensi viikon keskiviikkona.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, jäljellä olevat runkosarjaottelut

Pe 13.3.
VaLePa-Hurrikaani

La 14.3.
Tiikerit-Ducks
Savo-Etta

Su 15.3.
Hurmos-Etta
Akaa-Loimu

Lakkapää-Ducks (15.3.) on peruttu.