Lentopallon EM-kisat 2020: Venäjä nuorten Euroopan mestari

Kuva: CEV.eu

Venäjän miehet ovat voittaneet lentopallon Euroopan mestaruuden alle 20-vuotiaiden ikäluokassa.

Sunnuntaisessa loppuottelussa Venäjä voitti Italian erin 3-1. Tshekin Brnossa käydystä ottelusta osattiin odottaa jännittävää, sillä molemmat joukkueet olivat selvittäneet taipaleensa ottelutappioitta.

Kahden erän jälkeen tilanne olikin kutkuttavasti 1-1. Kaksi viimeistä erää Venäjä vei nimiinsä pistein 26-24 ja 27-25. Voittajien pisteykköseksi nousi Omar Kurbanov, joka viimeisteli finaalissa 19 pinnaa.

Venäjän päävalmentaja Mihail Nikolajev herkutteli voitolla.

– Todella hieno menestyksen päivä meille. Olin odottanut tätä ottelua vuoden! Halusimme saada revanssin viimevuotisesta tappiostamme alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa, Nikolajev kommentoi.

EM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Italian yleispelaaja Alessandro Michieletto.

EM-lentopallopronssia alle 20-vuotiaiden kisoissa saavutti Belgia, joka kaatoi pronssiottelussa Valko-Venäjän erin 3-0. Suomi ei ollut kisoissa mukana.

Venäjälle EM-titteli on vuoden 2020 ensimmäinen. Äskettäin Italia otti kultaa alle 18-vuotiaiden miesten EM-lopputurnauksessa. Käydyt lentopallon EM-kisat olivat syksyn kolmannet. Kisa-avauksessa Turkki voitti alle 19-vuotiaiden naisten Euroopan mestaruuden.

Syksyn neljäs ja viimeinen EM-lopputurnaus on käynnissä Montenegrossa. Maanosan kunniasta taistelevat alle 17-vuotiaat naiset.