Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Pölkyn uusi hakkuri Polina Malik on aloittanut lupaavasti. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliiga 2020-2021 käynnistyi torstaina kolme ottelua käsittäneellä kierroksella. Pallo sai kyytiä myös perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Seuraavassa viisi kiintoisaa ilmiötä Mestaruusliigan ensimmäisestä viikonlopusta.

5. Hurrikaani-Loimaa: Pokka pitää. Hurrikaani avasi kauden kahdella viisieräisellä trillerillä, ja kummankin päätteeksi Hurrikaani-pelaajien kädet nousivat kohti kattoa 3-2-voiton merkiksi. Ensin kaatui Vantaa Ducks kotikentällä ja vielä sunnuntaina vieraissa.

Jussi Heino, Hurrikaanin valmentaja, kiteytti viileän osuvasti: ”Voiton avain oli siinä, että oltiin karvan verran kurinalaisempia kuin vastustaja silloin, kun siihen oli tarve.”

4. Lakkapaa.com: Vaikka kausi alkoi selkeällä vierastappiolla Savo Volleylle ja sunnuntainen avausvoitto tuli keskeneräisestä Raision Loimusta, jo nyt on selvää, ettei rovaniemeläisjoukkue suostu heittopussiksi tällä kertaa. Jäntevästi liikkuva Eetu Häyrinen nousee hyvää vauhtia liigan hakkurikärkeen herrojen Sivula, Ojansivu ja Kaislasalo joukkoon. Myös ulkomaanavut Boris Zhukov ja Dimitri Baranov vaikuttavat pelimiehiltä.

3. LP Viesti: Viime kausi oli seurahistorian heikoin, ja isoja kysymysmerkkejä nousi taas. Vierasottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan vain avauserä oli tasainen (25-22), kahdessa jälkimmäisessä Viesti jäi alle 17 pisteen.

”Ensimmäisen erän jälkeen peli oli oikeastaan yhtä maalia”, Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen myönsi. ”Aika helposti kuitenkin taivuttiin tänään. Paljon pitää parantaa, jos haluamme kärkeen povattuja joukkueita voittaa.”

Panokset ovat korkealla jo toisella ottelukierroksella, sillä vieraaksi tulee nimenomaan kärkeen povattu joukkue, Hämeenlinnan Lentopallokerho. Myös Kerho kärsi tappion avausottelussaan.

2. VaLePa: Mestaruusliigakauden 2020-2021 ensimmäinen vakava koronavirustapaus iski Sastamalaan. Mestarien liiga -matkan jälkeen VaLePassa ilmeni kaksi virustartuntaa, ja ainakin ensimmäinen ottelu (VaLePa-Etta piti pelata 10. lokakuuta) lykkääntyy.

Tapaus on konkreettinen osoitus koronaviruksen äärimmäisen herkästä tarttumisesta ja siitä, että jokaisen on kannettava vastuunsa, jotta otteluita pystytään pelaamaan yleisön kera vastakin.

1. Pölkky Kuusamo: Runkosarjavoittaja ja mitalisuosikki avasi täydellisellä tuloskunnolla. Kahden ensimmäisen kamppailun anti oli kaksi voittoa ja täydet kuusi sarjapistettä. Perjantaina 3-0-voitossa Puijo Wolleysta peli ei ollut kaunista, mutta riittävän tehokasta. Kuusamolaisjoukkue otti edistysaskeleen jo lauantaina nuijimalla LP Viestin 3-0.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu tiistaina naisten ottelulla Pölkky Kuusamo – Woman Volley.