Antti Ropponen ja Miro Määttänen ulos, Antti Ronkainen sisään – raju suomalaistuuletus Sveitsissä

Kuva: FIVB

Lentopalloilijat Antti Ropponen ja Miro Määttänen eivät pysty pelaamaan sveitsiläisen Näfelsin joukkueessa loukkaantumisten takia.

Täksi kaudeksi Ropponen, Määttänen ja Henrik Porkka siirtyivät Suomesta Sveitsiin. Nyt Näfelsiä edustaa kolmikosta vain Porkka. Lisäksi sveitsiläisseura täydensi joukkuetta hankkimalla yleispelaaja Antti Ronkaisen.

Uudistunut Näfels avasi kautensa lauantaina ja kärsi 0-3-kotitappion Lindaren Volley Amriswilille. Ronkainen ja keskitorjuja Porkka pelasivat täydet ottelut.

Koska jalkavammasta kärsivän Ropposen sairausloma kestää kuukausia, osapuolet purkivat välisensä sopimuksen. Määttäseltä on sarjakausi ohi olkapäävamman takia. Määttäsen roolia paikkaa Ronkainen, joka pelasi viime kauden Bundesliigassa.

Iloisempi uutinen tulee Belgian liigasta, jossa passari Akseli Lankinen debytoi voitokkaasti Decospan Volley Menenin väreissä. Lankinen pelasi alusta loppuun 3-2-vierasvoitossa Lindemans Aalstista. Maajoukkuerinkiin kuuluva Lankinen siirtyi viime kauden jälkeen Akaa-Volleysta Belgiaan.

Yleispelaaja Peetu Mäkinen puolestaan ensiesiintyi espanjalaisen Ibiza Ushuaia Volleyn pelipaidassa. Hän teki 21 pistettä ja hoiteli aloitussyötön vastaanoton hyvin, mutta tulos oli 1-3-kotitappio Palmalle. Mäkinen pelasi täyden ottelun.

Venäjällä Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit kaatoi vieraissa ASK Nizhni Novgorodin erin 3-0. Vasenkätinen hakkuri Viktor Poletajev johti tulitusta 20 pisteellä. Zenitillä on nyt Superliigasta voitto ja tappio.

– Oli tärkeää saada nyt voitto. Saamme peliä kuosiin päivä päivältä. Pääasia on tehdä jatkuvasti kovaa työtä, Sammelvuo kommentoi lehdistölle.

– Ottelu ei ollut helppo, vastustaja pelasi hyvin. Muistan, miten vaikeaa ASKia vastaan oli pelata vieraissa viime vuonnakin. Teimme kuitenkin vähän virheitä, ja päätimme hyökkäykset korkealla prosentilla. Välillä tuli toki väärinkäsityksiäkin pelaajien kesken. Nyt saatiin tarvittavaa itseluottamusta, ”Köpi” jatkoi.

Tshekin lentopalloliigassa Michaela Madsen ja Olomouc ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan ja hävinneet vain kolme erää. Keskitorjuja Madsen on noussut heti luottopelaajaksi. Lauantaina hän teki viisi pistettä, kun Prerov kaatui vieraissa 3-0.

Ranskan lentopalloliigassa Suvi Kokkosen ja Kaisa Alangon edustama Nantes jatkaa puhtaalla pelillä. Toinen 3-1-voitto tuli lauantaina Nancyn joukkueesta. Molemmat suomalaiset olivat avauskokoonpanossa.