Lauri Kermisen joukkue jyrää Mestarien liigassa – seuraava haaste on maailmanmestari

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Lauri Kermisen edustama Moskovan Dynamo etenee Mestarien liigassa ratkaisevaan karsintavaiheeseen.

Itävallassa pelattavassa ensimmäisen vaiheen lohkossa Dynamo varmisti jatkopaikan jo ennen viimeistä ottelua. Kaikista kolmesta ensimmäisestä kamppailusta tuli voitto.

Torstaina Dynamo kaatoi Neftochimik Burgasin erin 3-1. Libero Kerminen, joka hankittiin Dynamoon pelaamaan nimenomaan Mestarien liigan otteluita, hoiti tonttinsa jälleen laadukkaasti.

Konstantin Brianski, Dynamon valmentaja, antoi vastustajalle kiitokset hyvästä mittelöstä.

– Burgas teki homman erittäin vaikeaksi, joten olemme todella iloisia voitosta. Kovalla työllä ansaittu voitto toi meille varman paikan jatkoon, Brianski ilakoi.

Ilmeet vakavoituvat pian, sillä toisen ja ratkaisevan karsintavaiheen lohkossa Dynamo saa vastaansa italialaisen Trentinon. Trentino on seurajoukkueiden viisinkertainen maailmanmestari – mikään joukkue ei ole kyennyt samaan. Viimeksi Trentino juhli MM-titteliä vuonna 2018.


Testaa Storyteliä maksutta 14 päivän ajan (etu koskee uusia Storytelin asiakkaita):


Kuluvalla kaudella Trentinon miehistöön kuuluu Lucarellin, Simone Giannellin ja Nimir Abdel-Azizin kaltaisia pelimiehiä. Kova on Dynamonkin joukkue: avainpelaajiin lukeutuvat Tsvetan Sokolov, Sam Deroo ja tietenkin Kerminen.

Toisen kierroksen lohkoon voi lisämausteen tuoda Suomen maajoukkuevalmentaja Joel Banksin luotsaama Maaseik. Maaseik kisaa avauskierroksella Shahter Soligorskia ja Lindaren Volley Amriswiliä vastaan. Ottelut käydään ensi viikolla.

Varsinaiseen Mestarien liigaan pääsevät voittajat kolmen joukkueen vahvuisista toisen kierroksen lohkoista. Lohkoja on kaksi. Toiseen ovat varmistuneet Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel sekä Fino Kaposvar VC ja C.S.M. Arcada Galati.

Lentopallon naisten Mestarien liigaan on vielä kolme paikkaa avoinna. Libero Roosa Koskelo ja Stuttgart saavat vastaansa Moskovan Dynamon, mutta koronavirusriskien vuoksi kamppailua ei ole saatu vielä aikataulutettua.

Muut ratkaisuottelut viimeisessä karsintavaiheessa ovat LKS Commercecon Lodz – Calcit Volley Kamnik ja Savino Del Bene Scandicci – Himik Jushni.

Yksi karsinnan läpäisijöistä menee LP Viestin (eurokentillä LP Salo) kanssa samaan alkulohkoon. Muut joukkueet ovat Eczacibasi VitrA Istanbul ja Kaliningrad. Lohko-ottelut käynnistyvät marraskuussa.

LP Salo pääsee naisten Mestarien liigan varsinaiseen vaiheeseen ilman karsintoja. Esiintyminen Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa on salolaisseuralle jo kolmas.