Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui avauspäivänä?

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliiga 2020-2021 käynnistyi torstaina kolme ottelua käsittäneellä kierroksella.

Kaikissa kamppailuissa voittoa juhli kotijoukkue. Ensimmäiset voittokunniat saavuttivat naisten liigassa Woman Volley sekä miesten liigassa Savo Volley ja Hurrikaani-Loimaa.

Seuraavassa viisi kiintoisaa ilmiötä avauskierrokselta.

5. Savo Volleyn kokeneet: Savolaisjoukkueessa tunnetusti kokemus ja nuori innokkuus yhdistyvät. Avaustorstaina oli vanhempien valtiomiehien vuoro. Petteri Penttinen vastasi passipelistä, ja Antti Siltala hoiteli loput. Lakkapaa.com kaatui Siilinjärvellä selkeästi 3-0.

4. Woman Volley ja Puijo Wolley: Alakastiin ennakoitujen joukkueiden välisissä otteluissa sarjapisteet ovat arvossaan. WoVo otti voiton, mutta pisteet vain 2-1 ottelun päätyttyä Rovaniemellä erin 3-2. Kolmas erä oli klassikko jo syntyessään: pisteet Puijolle 37-35!

3. Trilleri Loimaalla: Kohti liigan kärkeä hamuava Hurrikaani-Loimaa sai täyden vastuksen Vantaa Ducksilta. Ducks sai sarjapisteen kotiinviemiseksi, mutta voitto jäi saviseudulle 3-2-numeroin. Hurrikaanin eliittiä olivat Samuli Kaislasalo (32 pistettä) ja Mikko Suomalainen (6 torjuntapinnaa). Kalle Kattelus pokkasi parhaan Ducks-pelaajan palkinnon.

2. Saana Lindgren: Woman Volleyn hakkuri nousi avausiltamien hahmoksi. Lindgren, 20, ahkeroi peräti 38 pistettä 3-2-kotivoitossa Puijo Wolleysta. Eikä käsi vapissut ratkaisuhetkilläkään: viidennessä ja ratkaisseessa erässä hän teki kuusi pistettä ja pelasi täysin virheettömästi. Ensimmäiset liigakaudet olivat vaisuja, nytkö tulee läpimurto?

1. VaLePa: Suomen mestari nousi torstain ykkösaiheeksi, vaikkei se pelannut palloakaan. Seura sen sijaan tiedotti, että joukkueen pelaajista kaksi on saanut koronavirustartunnan. VaLePa pelasi äskettäin Mestarien liigaa Romaniassa. Kauden piti alkaa 10. lokakuuta Oulun Ettaa vastaan, mutta ottelu lykkääntyy.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina naisten otteluilla Hämeenlinna-OrPo ja Pölkky Kuusamo – Puijo Wolley.