Lentopallon Mestaruusliiga: miesten liigan ranking 2020-2021

Lentopallon Mestaruusliiga 2020-2021 alkaa 1. lokakuuta. Miesten Mestaruusliigassa kisaa 10 joukkuetta.

Liigan runkosarjassa käydään kolminkertainen sarja eli 27 ottelukierrosta. Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta jatkavat pudotuspeleihin.

Runkosarjan kahdella viimeiseksi jääneellä kausi päättyy – kauden jälkeen mikään joukkue ei karsi paikastaan tai putoa liigasta. Lentopallon 1-sarjan voittajalla on sen sijaan mahdollisuus anoa liigapaikkaa seuraavaksi kaudeksi.

Vaikka koronaviruspandemia katkaisi viime kauden ja pani lentopalloseurat ahtaalle, muodostui miesten Mestaruusliigaan lupaavia joukkueita ja kiintoisia asetelmia (kannattaa muistaa, että pelaajahankinnat ovat mahdollisia tammikuun loppuun asti).

Seuraavassa Lentopallo.infon arvio lähtötilanteesta lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

10. Karelian Hurmos: Nuori valmentaja Matti Alatalo saa käsiinsä joukon, jossa ei ole tähtiä, kehityskelpoisuutta kylläkin. Pääsevätkö Arttu Lehtimäen, Jere Heiskasen ja Lauri Jylhän kaltaiset kaverit korkealle liigatasolle nyt kun vastuuta on luvassa? Jokerikorttina lymyilee hakkuri Apech Pac, jolla on kokemusta Australian nuorten maajoukkueesta.

9. Lakkapaa.com: Rovaniemeläisseura Perungan Poikien edustusjoukkue, sponsoroidusti nyt Lakkapaa.com, hakee oleellista parannusta floppikauden jälkeen. Päävalmentaja Jukka Tuovinen tuo kokemusta ja karismaa. PerPo satsaa ihailtavasti kotimaisuuteen ja paikallisuuteen, mutta pari kansainvälistäkin kaveria on hankittu. Hakkuri Eetu Häyrinen saa nyt mahdollisuuden avainroolin ottamiseen. Yleispelaaja Miikka Lemolalle sopii odottaa ehjää kautta.

8. Lentopalloseura Etta: Oulussa jouduttiin uuden eteen sensaatiohopean (2019) jälkeen. Viime kausi oli melkoista hakemista. Taas mennään tähtipelaaja Jan Heleniuksen johdolla, ja lisää staralaatua takaa Loimaalta tuleva libero Jesse Mäntylä. Juha Aho, 39, innostui palaamaan liigaan. Valmentaja Olli Kuoksalla on haastava ja mieleinen tehtävä rakentaa verrattain nimettömästä ryhmästä voittava joukkue.

7. Raision Loimu: Raisiossa nuorta kaartia täydentävät todella kiintoisat ulkomaalaispelaajat. Johan Gruvaeus oli viime kaudella Ruotsin liigan paras pelaaja, ja argentiinalaisen Ignacio Luengasin palkintokaapista löytyy muun muassa nuorten MM-kulta. Suomen maajoukkueen yleispelaaja Elviss Krastins pelaa Loimussa, mutta katselee vielä ulkomaille. Valmentaja (uusi): Per-Erik Dalqvist

6. Vantaa Ducks: Pääkaupunkiseudun ainoa liigajoukkue lähtee seuraikoni Toni Kankaanpään jälkeiseen aikaan. Viime kauden loppu lupasi jo hyvää. Ykköshankintana nyt hakkuri Joonas Jokela, myös keskitorjuja Tommy Carmodyn jatkaminen on Korsossa iso juttu. Marko Määttäseltä ja Lauri Lehtoselta odotetaan luottopelaajien otteita. Valmentaja: Juho Rajala

5. Kokkolan Tiikerit: Kärsivällinen myyräntyö alkoi kantaa viime kaudella hedelmää, ja Tiikerit teki päivänselvän hajuraon liigan alakastiin. Jos Jiri Hännisen, Anton Välimaan ja konkari Antti Leppälän kaltaiset kaverit pelaavat kykyjensä ylärajoilla illasta toiseen, voi Tiikerit tähdätä alkavalla kaudella jopa neljän parhaan porukkaan. Valmentaja: Mikko Keskisipilä

4. Akaa-Volley: Passari Akseli Lankinen lähti Belgiaan, mutta Akaaseen tuli vähintään yhtä hyvä tekijä, Viron maajoukkuepelaaja Markkus Keel. Keskitorjuja Markus Kaurto tähtihankintana. Luottomiehet Urpo Sivula, Eetu Pennanen ja Joni Mikkonen jatkavat. Nuori suosikkilibero Voitto Köykkä kehittyy; samoin valmentaja Oliver Lüütsepp, joka kerää jatkuvasti kokemusta myös Viron maajoukkuetehtävissä.

3. Hurrikaani-Loimaa: Koko liigan mittakaavalla yleispelaaja Niklas Seppäsen hankkiminen oli Tommi Siirilä -siirron ohella kesän kovinta kamaa. Loimaalla yleispelaajaosasto (Seppänen, Eemeli Kouki, Tapio Toiviainen) on liigan eliittiä. Luottohakkuri Antti Ropponen lähti Sveitsiin, mutta korvaaja Samuli Kaislasalo on vähintään samaa luokkaa. Pari vahvaa kiinnitystä vielä tulossa? Valmentaja: Jussi Heino

2. Savo Volley: Keskitorjuja Tommi Siirilän haaliminen on huippuveto, Niklas Breilin oivallinen valinta liberoksi. Jatkosopimuksissa löytyy komeaa ikähaarukkaa: Antti Siltalasta, 36, Severi Savonsalmeen, 20. Savo Volley saa kasaan todella korkeatasoisen kentällisen, mutta vaihtoehtojen rajallisuus saattaa koitua haasteeksi. Valmentaja (uusi): Timo Tolvanen

1. VaLePa: Uudet tuulet puhaltavat Sastamalassa. Mikko Oivasen ja Olli Kunnarin lopetettua on nuorien pelurien kuten Aaro Nikulan ja kotiseuraansa palanneen Sakari Mäkisen aika ottaa ratkaiseva askel kohti avainpelaajuutta. Passariin voi sentään aina luottaa: Mikko Esko täytti kauden alla 42 vuotta ja jatkaa vuonna 1995 alkanutta liigauraansa. Yleispelaaja Romans Sauss erinomainen hankinta. Valmentaja: Janne Kangaskokko

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.