Lentopallon Mestaruusliiga: naisten liigan ranking 2020-2021

Lentopallon Mestaruusliiga 2020-2021 alkaa 1. lokakuuta. Naisten Mestaruusliigassa kisaa 10 joukkuetta.

Liigan runkosarjassa käydään kolminkertainen sarja eli 27 ottelukierrosta. Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta jatkavat pudotuspeleihin.

Kuortaneen nuoret sparraavat ja pelaavat yhden ottelun kutakin liigajoukkuetta vastaan. Lisäksi virolaisjoukkueen osallistumista suunnitellaan.

Runkosarjan kahdella viimeiseksi jääneellä kausi päättyy – kauden jälkeen mikään joukkue ei karsi paikastaan tai putoa liigasta. Lentopallon 1-sarjan voittajalla on sen sijaan mahdollisuus anoa liigapaikkaa seuraavaksi kaudeksi.

Vaikka koronaviruspandemia katkaisi viime kauden ja pani lentopalloseurat ahtaalle, muodostui naisten Mestaruusliigaan lupaavia joukkueita ja kiintoisia asetelmia. Seuraavassa Lentopallo.infon arvio lähtötilanteesta.

10. Woman Volley: Rovaniemelle varmistuivat hyviksi vahvistuksiksi passari Iida Paananen ja yleispelaaja Riikkaliisa Kärkkäinen. Libero Outi Polso jatkaa. Kolmikkoa lukuun ottamatta kaikki pelaajat ovat 2000-luvulla syntyneitä, mikä kertoo joukkueen haastajaluonteesta. Täysin kotimaisin voimin mennään. Teemu Mäkikyrö palaa päävalmentajan toimeen.

9. Nurmon Jymy: Nurmoon koottiin laaja, pääosin nuori pelaajarinki. Mielenkiintoa nostaa oleellisesti tosiasia, että valmentajaksi tulee maineikas Kari Raatikainen – häneltä löytyvät temput lupauksien kehittämiseksi ja tehojen esiin saamiseksi. Kokenut Anniina Keinonen jakaa passit, mutta ainakin alkukaudella taitavat olla muut vastuunkantajat vähissä.

8. Puijo Wolley: Viime kaudella kuopiolaisryhmä todisti liigakelpoisuutensa juuri ja juuri – nyt on synnyttävä parempaa jälkeä. Kelvollinen nippu Puijolle kasaantuikin. Eveliina Smolander, Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä ovat tyrkyllä avainpelaajiksi Jukka Lehtosen valmentamassa ryhmässä.

7. LP-Vampula: Huittisissa joukkue uhkuu kotimaista kehityskelpoisuutta. Mila Viljanen, Jutta Riikonen ja Laura Laukkanen saattavat olla lähivuosien tähtipelaajia. Ja mitä tekee lentopallosuvun kasvatti, loukkaantumiskierteestä toipunut Silja Kosonen? Ulkomaalaisvahvistuksia Darko Dobreskovin valmentamassa joukkueessa ovat Aleksandra Petrovic ja Taylor Milton.

6. LiigaPloki: Viime kausi oli vähintäänkin tapahtumarikas, mutta nyt tarina saa taas aivan uuden alun. Mikko Pesosesta tuli päävalmentaja kesken kauden, ja hän jatkaa työssään. LiigaPlokin menestys on todella vahvasti kiinni uusien ulkomaalaispelaajien onnistumisesta. Nimet Lauren Matias, Lindsay Calvin, Jaelyn Keene ja Ingrid Kiisk eivät kerro vielä mitään, mutta pian voivat olla asiat toisin.

5. OrPo: Vaisun ja epäonnisen kauden jälkeen Orivedellä on uuden nousun aika. Jatkavien avainpelaajien (Saara Holm, Sanna Häkkinen) rinnalle tulevat tähtipelaaja Kaisa Nyman sekä mahdollinen komeetta Isidora Ubavic. Serbialainen, syksyllä 21 vuotta täyttävä hakkuri herättää kiinnostusta lentopallomaailmassa, mutta OrPon onneksi Ubavic ottaa seuraavan ura-askeleensa Suomessa. Sotiris Gkotsis valmentaa.

4. Hämeenlinnan Lentopallokerho: Matteo Pentassuglian luotsaama joukkue on pitkälti uusi, jälleen kerran. Passari Erica Di Maulo ja libero Brianna Doehrmann ovat erittäin hyvät hankinnat, lisäksi yleispelaaja Olena Leonenkolta odotetaan paljon. Verkon keskustassa Daniela Öhman ja Julia Miniuk ovat kovaa valuuttaa. Maajoukkuekaksikolla Emmi Riikilä – Yasmine Madsen suuren kehitysaskeleen paikka.

3. Pölkky Kuusamo: Runkosarjavoittaja, vuoden joukkueeksi äänestetty Pölkky lähtee uuteenkin kauteen menestys mielessään. Tuomas Alatalo palaa valmentajaksi. Kansainväliset hankinnat passari Taylor Lindberg, keskitorjuja Linda Andersson, yleispelaaja/hakkuri Tai Bierria ja hakkuri Polina Malik. Nuoresta keskitorjujasta Ella Autereesta voi kehittyä yksi kauden ilmiöistä.

2. LP Viesti: Takana on seurahistorian huonoin liigakausi, mutta nyt ilme kirkastuu varmasti. Todella potentiaalisen nuoren kaartin (Czakan, Haatainen, Andrikopoulou, Ternava) seuraksi tulevat yleispelaaja Anniek Siebring, passari Caroline Pearson ja keskitorjuja Beth Vinnell. Paluumuuttajana maajoukkuepelaaja Noora Kosonen, valmentajana tutusti Tomi Lemminkäinen.

1. LP Kangasala: Arttu Keränen valmentaa joukkuetta, joka nojaa kotimaiseen laatuun. Ainoana kansainvälisenä pelaajana aloittaa Jody Larson, josta saattaa kehkeytyä ratkaisija hakkurityhjiöön. Tuttua runkoa (Roosa Laakkonen, Ronja Heikkiniemi, Tiiamari Sievänen) tulevat vahvistamaan maajoukkuetason pelaajat Katja Kylmäaho, Salla Karhu ja Karoliina Friberg.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.