Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Kun lentopallon Mestaruusliigan alkuun on vain kaksi päivää, LP-Vampula avaa vihdoin pelin ulkomaalaisvahvistuksissa.

Huittislaisseura on kiinnittänyt yhdysvaltalaisen Taylor Miltonin, 28. Häneltä käyvät niin hakkurin kuin yleispelaajan roolit.

Milton on ahkera maailmanmatkaaja ja valokuvaaja. Hän onkin ehtinyt pelata lentopalloa niin Kyproksella, Kreikassa, Saksassa, Sveitsissä kuin Filippiineillä. Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa hänen joukkueensa oli Santa Clara.

Tiedotteessaan LP-Vampula kutsuu 184-senttistä urheilijaa ketteräksi ja kovakätiseksi vasuriksi. Milton on mittauttanut hyökkäysulottuvuudekseen 305 senttimetriä.

– Motivaatio on korkealla, kun aikaa kului ilman lentopalloa koronaviruspandemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi. Olen iloinen siitäkin, että pääsen asumaan taas yhteen kauniiseen maahan, Milton kertoo.

Taylor Milton on tällä hetkellä Saksassa ja muuttaa sieltä Huittisiin niin pian kuin mahdollista. Hänet otetaan heti karanteeniajan jälkeen mukaan joukkueen kokoonpanoon.

Vampula sijoittui viime kaudella upeasti runkosarjaneloseksi. Seura tiedostaa, että vastaavan toistaminen vaatii satsauksia. Ainakin yksi hankinta onkin vielä tulossa. LP-Vampulan manageri Timo Talvitie sanoo, että koronaviruspandemian katkaisema kausi jätti nälkää.

– Nälkää tyydyttämään pyrimme kattamaan niin hyvän pöydän kuin nykytilanne suinkin mahdollistaa. Tuleva kausi vaikuttaisi rakentuvan mahdollisesti jopa edelliskautta mielenkiintoisemmaksi.

– Pyrimme rakentamaan ottelutapahtumamme siten, että minimoimme riskit luopumatta tunnelmallisuudesta, Talvitie valottaa.

Miltonin lisäksi Vampulan vahvuudesta löytyy maajoukkuehaastajia (Mila Viljanen, Emilia Joensalo) ja kiintoisia, 2000-luvulla syntyneitä lahjakkuuksia (Jutta Riikonen, Silja Kosonen, Laura Laukkanen). Darko Dobreskov valmentaa.

Lentopallon Mestaruusliiga alkaa torstaina 1. lokakuuta. Vampula avaa kautensa 4. lokakuuta vierasottelulla Nurmon Jymyä vastaan.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Alyse Wallace-Ford ei läpäissyt seuran lääkärintarkastusta. Hänen tilalleen hankittiin Suomen liigasta tuttu Olena Leonenko, joka tunnettiin aiemmin sukunimellä Prokopenko.

Woman Volley: Libero Outi Polso on tehnyt jatkosopimuksen Rovaniemelle. Hän on nuoreen joukkueeseen tervetullut, kokeneempi kasvo Iida Paanasen ja Riikkaliisa Kärkkäisen ohella.

”Koen, että tärkein tehtäväni on auttaa joukkuetta kehittymään”, Polso sanoo WoVon verkkosivuilla. ”Ympärillä olevan joukkueen työmoraali ja kehittymisenhalu sekä tukee että kasvattaa luottoa siihen, että tästä tulee meille antoisa kausi.”

Perungan Pojat: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava rovaniemeläisjoukkue tottelee alkavalla kaudella sponsoroitua nimeä Lakkapaa.com. Viime kaudet nimi on ollut Team Lakkapää. PerPon ja Lakkapään (kone-, maatalous- ja rautakauppaketju) yhteistyö on kestänyt jo kymmenen vuotta.

Savo Volley: Ilja Ivanoville on sovittu kehityspelaajan kaksoisedustus, jonka nojalla hän voi pelata liigaa Savo Volleyssa ja 1-sarjaa Pielaveden Sammossa. Iljan isoveli Fedor Ivanov on Savo Volleyn ykköspassari.