LP Viestillä poikkeuskokoonpano – toinen perättäinen 0-3-tappio

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala palasi voittouralle yhden tappio-ottelun jälkeen.

Kangasalalla oli alla 2-3-vierastappio Hämeenlinnan Lentopallokerholle. Lauantaina Kangasala kaatoi kotonaan LP Viestin suoraan erin 3-0.

Erät Pitkäjärven koululla päättyivät pistein 25-20, 25-23 ja 25-22.

LP Viesti esittäytyi Kangasalla erikoisessa aloituskokoonpanossa. Loukkaantuneen Noora Kososen tilalla pelasi Linnea Kuusela; lisäksi niin sanotun ihannekuusikon ulkopuolelta avaukseen nousivat passari Saana Virtanen ja hakkuri Arita Ternava.

Vierasjoukkueen pelaaminen oli yritteliästä, mutta toivottoman epätasaista. Iina Andrikopouloun vaihtaminen hakkurintontille toi hieman lisäryhtiä.

Kahdeksan ottelun jälkeen Viestillä on viisi voittoa ja kolme tappiota (kaksi viime tappiota 0-3-lukemin). Suoritusvarmuutta ja voitontahtoa tarvitaan kosolti lisää, jos salolaisjoukkue mielii taistella Mestaruusliigan kärkisijoista.

LP Kangasalaa on sen sijaan helppo veikata kärkikahinoihin. Nyt saldona on kuusi voittoa ja yksi tappio. Lauantaisessa kamppailussa yleispelaaja Ronja Heikkiniemi nousi voittajien pisteykköseksi 15 merkinnällään. Hänen siskonsa Roosa Heikkiniemi taas oli joukkueen tehokkain lukemalla +9.

Hämeenlinna venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaan kaatamalla vieraissa LP-Vampulan erin 3-0. Olena Leonenko teki Kerholle 12 pinnaa. Vampulan uusi vahvistus Deyshia Lofton debytoi lupaavalla 8 pisteen esityksellä. Hän pelasi keskitorjujan paikkaa.

Orivedellä kotijoukkue OrPo kärsi 1-3-tappion Pölkky Kuusamolle. Kuusamolle tuli kauden kuudes voitto, OrPo taas on voittanut vain yhden neljästä viime kamppailustaan. Polina Malik hyökkäsi väkevästi ja viimeisteli Pölkylle 25 pistettä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina neljällä miesten ottelulla ja kahdella naisten kamppailulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 24.10.2020

Kangasala-Viesti 3-0
Vampula-Hämeenlinna 0-3
OrPo-Pölkky 1-3