Lentopalloilija Polina Malik nousi Mestaruusliigan pistepörssin kärkeen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa hakkuri Polina Malik on täyttänyt asetetut odotukset nopeasti.

Pölkky Kuusamoon hankittu Malik siirtyi lauantaina pistepörssin kärkeen viimeisteltyään 25 pistettä vierasvoitossa Oriveden Ponnistuksesta. Pölkky kaatoi OrPon erin 3-1.

Malik johtaa liigan pistepörssiä 141 pisteen saldolla. Hän ohitti Woman Volleyn Saana Lindgrenin yhdellä pinnalla. Kärkikolmikon täydentää Malikin joukkuetoveri, yleispelaaja Jessica Kosonen (120).

Mainesanat Malik kerää niin omilta kuin vierailta. Lauantaina kehut antoi OrPon valmentaja Sotiris Gkotsis.

– Pölkky on yksi mestariehdokkaista. Heillä on hyvä pelaajamateriaali ja hakkuri liigan parhaimmistoa, Gkotsis sanoi lehdistötilaisuudessa.

Malikin hankinnan täksi kaudeksi Pölkky varmisti hyvissä ajoin, jo toukokuussa. Israelin maajoukkueesta tuttu Malik, 184 senttimetriä ja 21 vuotta, saapui Kuusamoon Saksan Bundesliigasta. Hän pelasi ensimmäisen kansainvälisen kautensa Aachenin joukkueessa.

– Olen kuullut paljon hyvää Suomen liigasta ja etenkin seurasta. Motivaationi on todella korkealla, ja haluan auttaa joukkuetta menestymään. Haluan tuoda positiivisuutta kentälle tulevalla kaudella, Malik kommentoi siirtonsa varmistuttua.

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala (joka nollasi LP Viestin lauantaina) ovat liigan kärjessä kuudella otteluvoitolla ja 19 sarjapisteellä. Kangasala on pelannut yhden ottelun vähemmän. Pölkky on kentällä taas sunnuntaina. Joukkue vierailee LiigaPlokin salissa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina neljällä miesten ottelulla ja kahdella naisten kamppailulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 24.10.2020

Kangasala-Viesti 3-0
Vampula-Hämeenlinna 0-3
OrPo-Pölkky 1-3