Lentopallon Mestaruusliigassa LP-Vampulan kierre syvenee, mutta joukkue ei suostu jumiutumaan jumboksi

Kuva: Antti Kaskinen

Lentopallon Mestaruusliigassa kauden alku on ollut varsin vaikea LP-Vampulalle. Joukkue on hävinnyt kaikki kuusi otteluaan ja yltänyt vain kahteen erävoittoon.

Kuudes tappio koitui lauantaina kotikentällä. Pölkky Kuusamo kävi hakemassa täyden pistepotin 3-0-voitolla.

Tappion myötä LP-Vampula jumittui sarjataulukossa yhä tiukemmin jumbosijalle. Kehitys on ollut joukkueessa hyvää, mutta muutkin ryhmät kehittyvät ja menevät eteenpäin – valmentaja Darko Dobreskovilla onkin kova haaste saada joukkue sarjapisteiden edellyttämälle tasolle.

– Paljon oli parempaa, mutta liikaa on vielä asioita, jotka eivät toimi toivotusti, Dobreskov kommentoi lauantaista kamppailua.

– Jatkamme uusien pelaajien sisään ajamista ja harjoittelemme kovaa, jotta saamme muut kiinni. Se ei ole kuitenkaan helppoa, koska muutkin kehittyvät, joten meidän pitää kehittyä tuplasti.

Yksi Vampulan uusista kasvoista on yleispelaaja Jutta Riikonen, joka pelasi liigaa aiemmin LP Kangasalassa. Lauantaina hän pokkasi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon.

– Pelimme ei ole vieläkään tarpeeksi hyvää saadaksemme pisteitä. Tänään emme saaneet edes erää, vaikka se toisessa olikin jo saavutettavissa. Eteenpäin mennään ja tehdään kaikkemme. Kolmannessa erässä emme päässeet peliin mukaan, ja naapuri vei erän selvästi. Emme kuitenkaan päitämme olleet päästäneet painumaan siihen lähdettäessä, vakuutteli Riikonen.

Hämeenlinnalle sen sijaan päivä alkaa jo paistaa. Liigan kärkipäähän veikkailtu joukkue on päässyt tappioputkestaan, ja nyt tuli jo kolmas perättäinen voitto.

Kerhon valmentaja Matteo Pentassuglia otti täyden pistepotin tyynesti.

– Hyvä peli, olen otteisiimme melko tyytyväinen. Vampula lähti peliin vahvasti, mutta pystyimme vastaamaan siihen ja saimme puhtaan voiton, Pentassuglia niputti.

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala (joka nollasi LP Viestin lauantaina) ovat liigan kärjessä kuudella otteluvoitolla ja 19 sarjapisteellä. Kangasala on pelannut yhden ottelun vähemmän. Pölkky on kentällä taas sunnuntaina. Joukkue vierailee LiigaPlokin salissa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina neljällä miesten ottelulla ja kahdella naisten kamppailulla.

Lähde: LP-Vampulan tiedote

Lentopallon Mestaruusliiga 24.10.2020

Kangasala-Viesti 3-0
Vampula-Hämeenlinna 0-3
OrPo-Pölkky 1-3