Lentopalloilija Akseli Lankinen osoittaa voittajan elkeitä kansainvälisillä kentillä

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Akseli Lankinen on päässyt Belgian liigassa erinomaiseen vireeseen.

Lankisen edustama Decospan Volley Menen venytti lauantai-iltana voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi. Decospan kaatoi kotiottelussaan BDO Haasrode Leuvenin erin 3-1.

Nuori suomalaispassari oli avauskokoonpanossa kaikissa erissä ja jakeli joukkuetovereilleen toinen toistansa herkullisempia hyökkäyspaikkoja. Pelinjohtamisen oheen Lankinen teki viisi pistettä.

Lankinen valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi.

Decospan on voittanut kauden yhdeksästä liigaottelustaan kahdeksan ja pitää liigan sijaa kolme. Roeselare johtaa, ja Joel Banksin valmentama Maaseik on toisena.

Lentopalloilijana Lankinen, 23, tunnetaan paitsi passipelistään myös poikkeuksellisen vaarallisesta aloitussyötöstään. Syksyllä 2019 hän teki Suomen A-maajoukkueessa arvokisadebyyttiinsä. Suomi eteni EM-kisoissa pudotuspeleihin, ja Lankinen pääsi hetkittäin tuuraamaan ykköspassari Eemi Tervaporttia.

Lentopallon Mestaruusliigaa Lankinen on pelannut Akaa-Volleyssa, Vantaa Ducksissa ja LEKA Volleyssa.

Sveitsin liigassa Antti Ronkainen ja Henrik Porkka täyttivät ruutunsa, mutta kaksikon edustama Näfels hävisi kotonaan Chenois Geneve Volleyballille erin 1-3. Ronkainen ja Porkka pelasivat täydet ottelut.

Vähäiseen passimäärään nähden Ronkainen saavutti erinomaisen 12 pisteen saldon. Porkan hyökkäysvarmuus vakuutti: passeja tuli vain seitsemän, mutta kuudesti tuloksena oli piste Näfelsille.

Näfels on sarjassa kolmantena.

Naisten Ranskan liigassa Nantes (Kaisa Alanko ja Suvi Kokkonen) taipui vieraissa Paris Saint-Cloudille erin 1-3. Mestarien liigaakin pelaavalla Nantesilla kone yskii kansallisessa liigassa. Neljään viime kamppailuun on tullut vain yksi voitto.

Yleispelaaja Suvi Kokkonen on ollut viime ajat vaihtopelaajan roolissa. Kentälle päästyään jälki on ollut useimmiten hyvää. Lauantaina Kokkonen teki 13 pistettä, vaikkei ollut avauskokoonpanossa kuin yhdessä erässä. Luottopassari Kaisa Alanko pelasi täyden kamppailun.

Tshekin lentopalloliigassa Michaela Madsenin joukkue Olomouc jatkaa sarjakärjessä. Lauantaina kaatui kotona Kr. Pole erin 3-0.

Madsen oli avauskokoonpanossa jokaisessa erässä. Hän syötti kolme ässää, otti kaksi torjuntapinnaa ja teki yhden hyökkäyspisteen. Olomouc on voittanut kymmenestä ottelustaan yhdeksän.