Lentopallomaajoukkue ja Mestaruusliiga: 10 asiaa, jotka niistä täytyy juuri nyt tietää

Kuva: CEV.eu

Koronaviruskriisi sotki odotetusti lentopallon Mestaruusliigan kauden, ja vastoinkäymisiä riittää maajoukkueillekin. Ainakin optimistiset voivat kuitenkin jo nähdä valoa tunnelin päässä.

Seuraavassa kymmenen keskeistä pointtia siitä, miten Mestaruusliigan ja maajoukkuevuoden 2021 on tarkoitus edetä.

Mestaruusliiga

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu tammikuun 2021 alussa, mutta vain, jos terveystilanne sallii. Miesten liigaa on pelattu viimeksi marraskuun lopulla ja naisten liigaa itsenäisyyspäivänä.

Miesten Mestaruusliigan runkosarja typistyy kaksinkertaiseksi. Tavoite siis on, että kullekin joukkueelle tulee 18 ottelua.

Naisten Mestaruusliigassa pyritään viemään runkosarja loppuun kolminkertaisena. Joukkueille on määrä kertyä 28 ottelua (27 muita liigajoukkueita vastaan sekä yksi Kuortaneen nuoria vastaan).

Mestaruusliigan otteluita voi tarpeen mukaan pelata ilman yleisöä.

Runkosarjan jälkeen siirrytään pudotuspeleihin, joihin pääsevät kahdeksan parasta joukkuetta sekä miesten että naisten liigassa.

Maajoukkueet

Suomen naisten lentopallomaajoukkue ei pääse vielä tammikuussakaan pelaamaan EM-karsintoja. EM-karsinnat siirrettiin ensin viime kesältä tammikuulle ja edelleen myöhempään ajankohtaan keväälle 2021.

Keväälle ja alkukesään riittää ohjelmaa, sillä Suomen naiset osallistuvat Euroopan kultaiseen liigaan. Alkulohkossa Suomi pelaa Bulgariaa, Ukrainaa ja Slovakiaa vastaan. Alkulohkot käydään poikkeuksellisesti turnausmuodossa. Ensimmäinen turnaus pelataan toukokuun lopussa Ukrainassa ja toinen kesäkuun alussa Bulgariassa.

Kolmen alkulohkon voittajat pääsevät Final Four -lopputurnaukseen, joka pelataan Bulgariassa. Bulgaria saa lopputurnauspaikan järjestäjämaana.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue jättää kesäliigan väliin. Suomella olisi ollut paikka alimmalle tasolle, Euroopan hopeiseen liigaan. Kesäliigan sijaan Suomi keskittyy leireilyyn ja harjoitusotteluihin.

Suomen miesten suuri tähtäin on lentopallon EM-kisoissa 2021. Syksyllä Suomi järjestää yhden alkulohkon, pelipaikka on Tampere. Muut järjestäjämaat ovat Viro, Tshekki ja Puola. Pudotuspelit kamppaillaan Tshekissä ja Puolassa.