Rantaperkiön Isku voitti Akaa-Volleyn Pirkanmaan derbyssä

Matti Hietanen. Kuva: Jyri Kivimäki
Matti Hietanen. Kuva: Jyri Kivimäki

Rantaperkiön Isku oli vahva lentopallon Mestaruusliigan kotiavauksessaan Pyynikin palloiluhallissa. Joukkue voitti sarjanousija ja pääsarjadebytantti Akaa-Volleyn suoraan erin 3-0 (25-21, 25-22, 25-9).

Iskun hakkuri Einari Koivisto oli ottelun hahmo.

– Onnistuimme tänään sellaisessa tietynlaisessa rentoudessa. Vaikka ensimmäisen erään tuli muutama syöttövirhe, pystyimme muuten purkamaan turhan jännityksen nopeasti. Ensi sijaisesti ottelun ratkaisi se, että pystyimme pitämään paineet paremmin tänään kasassa, Koivisto kommentoi.

Akaan Antti Poikela näki ottelussa positiivistakin.

– Kausi on nyt saatu avattua, ja parissa ensimmäisessä erässä teimme ihan hyviäkin juttuja ja olimme pelissä ihan hyvin mukana. Se mitä tapahtui viimeisessä erässä, veti vähän maton alta koko peliltä. Paljon asioita pitää tehdä paremmin. Joka päivä koitamme olla pikkaisen parempia ja kehittää joukkuetta ja yksilöitä, hän sanoi.

Iskun valmentaja Oskar Muurinen kertoi voiton tuntuneen varsin hyvältä.

– Ei ole hetkeen itseäkään jännittänyt näin paljon, ehkä vielä enemmän jännitti valmentajana kuin pelaajana. Einarilta oli hieno peli kokonaisuudessaan, mutta myös kokeneet pelaajat vierellä tekivät tänään muista parempia. Vastavuoroisesti Einari taas teki nuoresta iästään huolimatta muista vierellä parempia, Muurinen kuvaili.

– Paljon on myös meidän pelissä petrattavaa. Tämä oli hyvä päänavaus, saimme ehkä ne isoimmat tutinat pois. Meillä on kuitenkin joukkueessa monia nuoria ja kokemattomia. Uskon, että olemme rohkeampia ja valmiimpia taas seuraavaan peliin.

Lähde: Iskun tiedote