Hollanti mykistävä lentopallon EM-kisojen huippupelissä

Torstaina Hollanti ja Serbia iskivät välieriin lentopallon naisten EM-kisoissa Azerbaidzhanissa.

Tulikuumaksi enteillyssä puolivälierässä Italiaa vastaan Hollanti innostui hurmokselliseen pelaamiseen. Voitto irtosi erin 3-0 ja pienin pistein 25-17, 25-20 ja 25-13.


Lonneke Slöetjes oli täysin pitelemätön. Hän tehtaili Hollannille ottelun lyhyyteen nähden roiman pistesaldon 20 ja päätti hyökkäykset 64-prosenttisesti. Suomen Mestaruusliigastakin tuttu Nicole Koolhaas ei päässyt tällä kertaa kentälle.

Euroopan ykköseksi rankattu Serbia ei nikotellut yllättäjäjoukkue Valko-Venäjää vastaan. Ottelu meni suoraan erin 3-0, eikä Valko-Venäjä päässyt kertaakaan 19 pistettä pidemmälle. Tijana Boskovic oli pistekuningatar (18).

Välierissä Hollanti saa vastaansa Azerbaidzhanin tai Saksan. Serbian semifinaalivastus tulee ottelusta Venäjä-Turkki.