Tiiamari Sievänen siirtyy sveitsiläiseen huippuseuraan

Lentopalloilija Tiiamari Sievänen on tehnyt sopimuksen Euroopan arvostetuimpiin lentopalloseuroihin kuuluvan sveitsiläisen Volero Zürichin kanssa.

Volero on pelannut mestarien liigassa vuodesta 2011 alkaen ja on nytkin mukana varmasti lohkovaiheessa. Neljänä viime vuonna joukkue on selvinnyt aina mestarien liigan puolivälieriin asti.

Sievänen, 23, hankittiin joukkueeseen serbialaisen Silvija Popovicin liberokaveriksi. Popovic on mm. Olympiahopeamitalisti Riosta ja Euroopan mestari. Kaksi kertaa hänet on valittu seurajoukkueiden MM-kilpailujen parhaaksi liberoksi.

– Kiitos viime kauden LP Kangasalan valmentajani Virginie de Carnen, pääsin viime kesänä täällä pidetylle viiden viikon leirille, jonne osallistui pelaajia ympäri Euroopan. Tarkoituksenani oli hakeutua johonkin ulkomaille, mutta näköjään Voleron valmentajat pitivät näkemästään, ja pääsin tänne, Sievänen iloitsee.

– Alkufiilis on erittäin hyvä. Rooli ainakin alkuunsa tulee olemaan kakkosliberon rooli, mutta jo se, että pääsee treenaamaan koko kauden tällaisessa joukkueessa ja seuraamaan näin läheltä tuon luokan ykkösliberon otteita, on niin iso mahdollisuus, ettei siihen vaan voi olla tarttumatta, Sievänen kertoo.

Voleron päävalmentajaksi täksi kaudeksi tuli olympiavoittaja, kaksinkertainen maailmanmestari ja peräti viisinkertainen Maailmanliigan voittaja, ex-hakkuri Anderson De Oliveira Rodrigues.

Lentopalloliitto / Toni Flink