Eemi Tervaportti: Ei saatu oikein konetta käyntiin

Viikonloppuna käynnistyneessä Puolan Plus Ligassa nähdään tällä kaudella kaksi suomalaista – passari Eemi Tervaportti (Espadon Szczecin) ja Elviss Krastins (Asseco Resovia).

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut Resovia aloitti sesongin leveällä 3-0 (25-20, 25-16, 25-22) -kotivoitolla Dafi Społem Kielcesta. Krastins piipahti ottelussa kertaalleen kentällä.

– Debyytti hoidettu, vastaanottovaihto kolmannessa erässä ja hyvin meni. Joukkue pelasi tasaisesti ja hyvällä hyökkäysprosentilla, Krastins (kuvassa yllä) summasi.

Eemi Tervaportin kausi alkoi sen sijaan tappiolla, Indykpol AZS Olsztyn oli lauantaina Szczecinia lukemin 3-1 (25-22, 25-18, 20-25 25-20) vahvempi. Äetsän mies pyöritti vieraiden passipeliä koko ottelun ajan.

– Meillä oli aika perinteinen kauden aloituspeli. Ei saatu oikein konetta käyntiin, muutenkin peli oli vuoristorataa koko ajan. Keskarit onnistuivat hyvin, mutta oma peli oli ailahtelevaa. Fyysinen kunto ei ole vielä paras mahdollinen, Tervaportti tuumaili.

Kemerovo palasi voittokantaan

Venäjän Superliigassa Tuomas Sammelvuon valmentama Kuzbass Kemerovo taisteli lauantaina makean 2-3 (25-19, 25-22, 22-25, 23-25, 6-15) -voiton Dinamo Leningrad Oblastin vieraana.

Keskiviikkona joukkue koki karvaan tappion viisieräisessä Ugra-Samotlor Niznevartovskille.
– Tiukka viikko takana, maanantaina matkustettiin Niznevartovskiin, jossa johdettiin ottelua jo 2-0 ja kolmatta erää 10-4. Pietarissa vastaavasti olimme jo 0-2-tappiolla, mutta pelaajat uskoivat hienosti itseensä ja parantuneen hyökkäys – ja puolustuspelin ansiosta olimme lopulta parempia, Sammelvuo sanaili.

Lauri Kerminen pelasi tuttuun tapaan Kemerovon liberona molemmat ottelut. Suonenjokelainen merkkautti otteluissa tilastoihin 29 ja 30 vastaanottoa 59 ja 37 prosentin tarkkuudella.

– Jatkamme Pietarissa vielä viikon, ja ensi lauantaina on vastassa sarjan uusi huippujoukkue, Pietarin Zenit, Sammelvuo kertoi.

Viiden kierroksen jälkeen Kuzbass Kemerovo jatkaa sarjassa kolmantena kolme pistettä kärkijoukkue Zenit Kazanin takana.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote