Mestarien liigan taikaa Salossa ja Sastamalassa

Tomi Lemminkäinen ja Hillaelina Mäntylä

Champions League on taianomainen sanapari monissa pallopeleissä, ja mestaruustitteliä tavoitellaan kaikissa Euroopan huippuseuroissa.

Tätä taikaa voi tänä syksynä kokea Salossa ja Sastamalassa, kun LP Salo ja Ford Store Levoranta (VaLePa) iskevät lentopallon Mestarien liigassa.

LP Salo aloittaa naisten Mestarien liigan ottelunsa Bulgariassa, missä se kohtaa ensi viikon torstaina 19.10. klo 19.00 VC Maritza Plovdivin. LP Salon jännittävä kotiottelu on keskiviikkona 25.10. klo 19.00 Salohallissa. Ottelut ovat Mestarien liigan 2. kierrosta.

– Plovdiv tulee varmasti olemaan kova vastustaja. Joukkueessa on maajoukkuepelaajia ja muun muassa alle 23-vuotiaiden MM-kisojen paras libero, LP Salon valmentaja Tomi Lemminkäinen sanoo Lentopalloliiton tiedoteessa.

– Ottelujärjestys on meille edullinen. Kotipelissä vastustaja tunnetaan jo paremmin ja Salohallista ei vierasjoukkue ole usein lähtenyt voittajana, jos ei ole ollut aivan huippujoukkue.

LP Salolla ei ole enää kotimaisia liigapelejä ennen Bulgarian-matkaa.

– Kyllä meillä jo ajatukset on suunnattu ensi viikon reissuun. Kaikki treenit saadaan jo siihen peliin keskitettyä. Plovdivin joukkueeseen ei ole vielä juurikaan tutustuttu, mutta vielä ehtii, LP Salon libero Hillaelina Hämäläinen kertoo.

Jos LP Salo menee jatkoon, 3. kierroksella marraskuussa vastaan tulee venäläinen Yenisei Krasnojarsk. Salolla olisi ensin kotiottelu 7.11. ja sitten vierasottelu 11.11. Pelipäivät ovat alustavat ja saattavat vielä muuttua.

LP Salo on pelannut kerran aiemmin naisten nykymuotoisessa Mestarien liigassa. Kauden 2014-2015 Mestarien liigassa LP Salo kohtasi lohkovaiheessa italialaisen Busto Arsizion, saksalaisen Dresdner SC:n ja venäläisen Moskovan Dinamon häviten kaikki kuusi otteluaan. Suomalaisista seuroista myös HPK on ollut mukana naisten Mestarien liigassa. HPK pelasi viime kaudella 2. kierroksella pudoten valkovenäläiselle Minchanka Minskille.

Ford Store Levoranta pääsee aloittamaan lentopallon miesten Mestarien liigan suoraan 3. kierrokselta, jossa vastaan tulee tshekkiläinen Jihostroj Ceske Budejovice. Ensimmäinen ottelu on Sastamalassa keskiviikkona 8.11. klo 18.30 ja toinen Ceske Budejovicessa sunnuntaina 12.11. Voitolla Ford Store Levoranta pääsisi Mestarien liigan lohkovaiheeseen, jossa tulisi kolme koti- ja kolme vierasottelua joulu-, tammi- ja helmikuussa. Lohkojen arvonta on 17. marraskuuta.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote